Tillbaka

Språkhjälp på minihotellet i Alsterbro

Vi vill bidra med det vi kan på SV Kalmar län och en av de saker vi kan bidra med är att starta upp cirklar som syftar till att ge grundläggande språkkunskaper till de flyktingar som kommit till oss i Kalmar län.

Minihotellet i Alsterbro är en av de anläggningar i Nybro kommun som tar emot flyktingar från Ukraina. Kort tid efter att vi fått information om detta genom media kontaktade en av våra verksamhetsutvecklare hotellet för att fråga om det fanns något som vi kan hjälpa till med från vårt håll. Svaret kom efter ett par dagar - det fanns ett önskemål om grundläggande svensk-undervisning.

Efter att ha gått ut i sociala medier och frågat om det fanns någon som skulle kunna tänka sig att leda en cirkel i svenska fick vi kontakt med Marie Rydbrink i det nätverket Ladies Circle. Efter kontakten erbjöd sig ett flertal kvinnor från Ladies Circle att hålla i språkundervisning för flyktingarna som befinner sig på minihotellet i Alsterbro. Dom kommer tillsammans hålla i en studiecirkel där de lär deltagarna grundläggande svenska.

Första träffen skedde redan 21 mars och därefter ses de två gånger per vecka under fyra veckor och lär sig svenska.

Vi är tacksamma över att kunna finnas tillgängliga och bidra med det vi kan - precis som vi vet att många fler därute är. Ingen kan göra allt - men alla kan göra något 💚

Vill du veta mer om detta? Läs då mer på vår Facebook-sida Studieförbundet Vuxenskolan Kalmar län eller klicka här för att komma till inlägget.