Mat & dryck

En julaktivitet för finsmakaren! Den här kursen äger rum i vårt mysiga kök på Gastelyckan i Lund där Ylva lär oss att laga proffsiga chokladbitar med olika spännande julsmaker. Vilken blir din favorit?

INNEHÅLL
På kursen lär vi oss att temperera chokladen och göra chokladgodis. Vi gör fyllda praliner med några olika julinspirerade fyllningar. Ni får ett 20-tal chokladprodukter och pralinrecept med er hem.

Godiset kan göras helt veganskt samt gluten- och laktosfritt. Efter kursen klarar du enkelt av att fortsätta experimentera med att göra härliga chokladpraliner hemma.

UPPLÄGG
Ylva inleder med en kortare introduktion om chokladens väg till oss och om chokladens historia och varför vi ska köpa sjyst choklad, ni får också smaka på några olika chokladsorter. Tillsammans går vi igenom varje moment och ni får jobba på självständigt däremellan.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga förkunskaper. Just den här kursen riktar sig till vuxna från 15 år. I vårt utbud hittar du även särskilda chokladkurser för familjer där barn från 6 år är välkomna.

RÅVAROR
Råvaror tillkommer med ca 120 kr, vilket betalas på plats, kontant eller via Swish.

KURSLEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.

Allmänna villkor för verksamheten hittar du här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-lundabygden/viktigt-att-veta/