Funktionsrätt och psykisk hälsa

Hos oss på SV ska folkbildning vara tillgängligt. Oavsett intellektuell, psykisk eller fysisk funktionsnedsättning så ska alla ha rätt att utveckla sitt livslånga lärande genom oss. Under denna flik visas det som pågår just nu. Du är välkommen att kontakta Sofia Sidlöv om du är intresserad av att veta mer eller föreslå en ny aktivitet. Välkommen!

Vi har också katalogen Livslust med aktiviteter speciellt framtagna för särskilda boenden, demensboenden, daglig verksamhet, träffpunkter och anhörigföreningar. Du hittar den senaste katalogen här.

 

Detta erbjuder SV Lundabygden just nu:

 
FILM FÖR ALLA

En studiecirkel i att skapa film utifrån en berättelse. Du kan lära dig hur du berättar en bra historia och hur du kan ställa frågor i en intervju. Du kan också lära dig hur det tekniskt går till att spela in och klippa film på din egen surfplatta. Detta är en studiecirkel utformad från Berättarverkstad Deluxe som du hittar mer om här: https://www.sv.se/avdelningar/skane/funktionsratt/berattarverkstad-deluxe2/

 
RYTMISKA MÖTEN

En studiecirkel i att lyssna och känna musik och rytm. Deltagarna får testa Body percussion och utforska att spela olika rytmer med sin kropp. Deltagarna får spela med trumpinnar på stolar och andra tillgängliga föremål. Alla övningar anpassas efter deltagarnas förmågor och behov.

 

YOGA & MINDFULNESS

Andas och rör din kropp efter eget tempo och förmåga. Låt dig ledas av anpassade övningar utifrån alla deltagares förutsättningar.

 

SITTANDE DANS

Dans till musik i sittande ställning där rörelserna anpassas efter deltagarnas förmåga. Det är både snabba och långsamma rörelser och avslutas med stretching.

 

MINNS MED MUSIK

Möt musik du minns och samtala om dina minnen som väcks. Ledaren spelar live, sjunger och kompar på gitarr eller piano. Deltagarna är med och formar kursen utefter intressen och musiksmak.

 

MÅLA TILL MUSIK

Måla i akryl eller akvarell. Måla abstrakt eller konkret. Låt dig inspireras av musik och inspirerande övningar.

 

HÖGLÄSNING MED MUSIK

Författaren Ulla Rööser läser högt ur sin bok och varvar med musik mellan kapitlen.

 

DANS FÖR DEMENS

Dans för alla men särskilt utformat utifrån diagnosen demens. Ett tillfälle att dansa som anhörig med och kursen erbjuds både i vår danslokal i Lund och ute på de kommunala boendena i Lund med omnejd.