Tillbaka

Grattis till Årets förening och Årets eldsjäl!

Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö vill gratulera samarbetspartnern Internationella Kvinnoföreningen (IKF) till vinsten som årets förening i Malmö stad! En förening som jobbar för att utlandsfödda kvinnor ska få en plattform, vidga sina nätverk och komma ut i arbetslivet. Föreningen är också ett socialt forum där en av de viktigaste uppgifterna är att öka integrationen och låta kvinnorna få göra sina röster hörda.

Deras nominering var följande:

De har sedan 1970 varit verksam i Malmö med uppdrag att jobba för jämställdhet, mångfald och inkludering. Här kan kvinnor mötas, utbilda sig och utbyta kunskap och erfarenhet. Medlemmarna blir ständigt fler och föreningen har dom senaste åren drivit flera framgångsrika projekt. Bland annat med Malmö Stad, EU och allmänna Arvsfonden. Dom är en etablerad förening i Malmö som ständigt utvecklas. 

Vi vill även gratulera Balqis ”Lamis” Khattab som blev vinnare till årets eldsjäl! Balqis driver föreningen Möllans Basement som jobbar för att skapa en mötesplats för ungdomar och unga vuxna och då mitt i kärnan av Malmö, nämligen Möllan. Hon är även projektledare för projektet Tjejdriven som drivs utav IKF där syftet är att öka tjejer-och unga kvinnors delaktighet i civilsamhället. Balqis har även genom åren lyckats få över 300 ungdomar ut i arbetslivet och är en stor förebild för Malmös både unga och äldre invånare.

Ett stort grattis önskar vi på Studieförbunden Vuxenskolan, en välförtjänt vinst!

60290337_2159685127418313_7904151374231764992_n.jpg