Tillbaka

Londonbesök

I våras gjorde kursledare Margareta Janhagen och fyra deltagare från kursen “Engelska B2 Conversation 55+”; Kristina, Gunvor, Irene och Laila, en gemensam resa till London.

 —  Det har varit flera kurser som velat åka iväg tillsammans, men det har varit svårt att hitta datum som passar alla, säger Margareta när hon berättar om resan.

Men nu blev det äntligen av! En måndag i början av april landade de på Heathrow och tog sig sedan till hotellet i Bloomsbury.

Tillsammans besökte de bland annat Westminister Abbey, Dickens hus, Kensington Garden och flodstranden längs Themsen. Margareta har stor kunskap om London och delade med sig av sina kunskaper om allt från historia till prisvärda restauranger och pubar. 

Utöver de guidade turerna med Margareta så upptäckte Kristina, Gunvor, Irene och Laila staden på egen hand. Det blev shopping, café och restaurangbesök och ett teaterbesök där de såg “The mousetrap”. 

 — Just att kunna föra sig och klara sig själva i staden märkte jag stärkte deras självkänsla i det engelska språket, berättar Margareta.

Detta skrev även Kristina om i ett mail till Studieförbundet Vuxenskolan.

“Själv upptäckte jag hur mycket jag förkovrat mig i engelska språket under tiden jag deltagit i kursen. Jag förstod i princip allt vad skådespelarna sa i teaterpjäsen, likaså hade jag inga problem att förstå och uttrycka mig i samtal med engelsmännen.”

Det blev några härliga dagar i London fyllda med kultur, vänskap och inte minst en bekräftelse på att det som kursdeltagarna lärt sig under studiecirkeln skapar frihet och möjlighet att röra sig ute i världen.

 — And we all had a very good time in dear old London!, avslutar Margareta.

image4xjs5.png

londonbesok.jpg

Foto: Irene Torstensson 

Vill du också lära dig ett nytt språk eller friska upp befintliga kunskaper?
Ta en titt på vårt utbud av språkkurser och anmäl dig idag!