Tillbaka

Ny studiecirkel: Nytt jobb i nytt land

Att komma till ett nytt land för och hitta arbete är inte alltid lätt. Det kan finnas utmaningar att ta sig igenom, som att lära sig svenska språket, kulturen och att vara arbetssökande.

I den här studiecirkeln får du tips och verktyg som hjälper dig komma närmre ett arbete som passar dig, både du som precis kommit till Sverige men också till dig som har varit här lite längre. Vi kommer ta upp allt från vad du ska tänka på när du gör en jobbansökan, var du hittar lediga jobb och hur man kan använda sitt kontaktnät för att hitta jobb men också mycket mer. Vårt mål med den här studiecirkeln är att du ska hitta motivation och styrkan som hjälper dig komma närmare dina mål.

Cirkelledare:
Emilia Fisal - Emilia är en van cirkelledare som har mycket kunskap om den svenska arbetsmarknaden och studera just nu en masterutbildning i Sverige. Emilias studiecirkel startar den 24 mars och vi ses varje onsdag kl 11.00-14.00 fram till den 26 maj.
Ibrahim Mohamad - Är utbildad statsvetare och har tidigare jobbat bland annat som
enhetschef och är idag egenföretagare. I Ibrahim grupp ses vi 2 gånger i veckan med start fredag den 26 mars kl 9.00-10.45 fram till den 5 maj.

Det kostar ingenting att vara med i någon av dessa två studiecirklarna och vi träffas digitalt via Zoom. Har du frågor eller vill du anmäla dig till studiecirkeln, maila malmo@sv.se eller ring 040 - 10 01 60 så hjälper vi dig.

Varmt välkomna!