Tillbaka

SV Malmö lanserar Kulturplattan

Nu är vi igång!

I fredags var Maja Chodkiewicz och Carina Lännerberg från SV Malmö på Tygelsjögårdens äldreboende för att lämna ut de första surfplattorna i projektet Kulturplattan. Med oss var även Robin Nilsson från Dustin som är en utav sponsorerna.

Vi togs varmt emot av vår kontaktperson Lisa Fedel tillsammans med föreståndare Carola Utecht samt Jessica Sörensson, Hazima Causevic och Päivi Rosberg.

De var nyfikna på plattorna och vi visade hur de fungerar och berättade att det ska vara användarvänligt och lätt att hitta. Här ska de boende dels kunna ta del av olika kulturupplevelser likt de som de normalt har när inte Corona-pandemin innebär besöksförbud. Trubadurer och cirkelledare spelar in några avsnitt var och här visade vi att man bland annat kan lyssna till Skånska visor med Ronnie Holmberg.

Det kommer så småningom att fyllas på med fler musikaliska äventyr, sittande dans, högläsning och naturupplevelser. Men de ska även kunna använda plattorna till att kunna hålla kontakten med nära och kära via både ljud och bild. Något som är väl så viktigt när man är isolerad.

Personalen på Tygelsjögården är väldigt positiva och ser fram emot att få prova tillsammans med de boende. De är först ut i projektet och får hjälpa oss att utveckla konceptet vidare med ris och ros.

Ytterligare ett 15-tal äldreboenden i Malmö har visat intresse för att vara med i projektet och nu kommer vi att besöka dessa för att få igång projektet på bred front.

Dustin har gått in och sponsrat projektet med ett mycket bra inköpspris på plattorna. Därutöver har även Securitas, Leijon Fastigheter och Lomma Tegelfabrik sponsrat en del av plattorna.

XEnet sponsrar oss genom att hjälpa till med tekniken och Sydsvenskan ger de boende tillgång till allt material i deras nättidning.

Vill Du vara med och bidra till att våra äldre får en ljusglimt i sin isolerade vardag? Alla bidrag – stora som små – är varmt välkomna och varenda krona går till att köpa in plattor för ändamålet.

Swisha valfritt belopp till 123 25 567 44 och märk med ”Kulturplattan”.

 

Läs mer om Kulturplattan