Kultur i vården

Forskning visar att kultur kan bidra till förbättrad hälsa och livskvalitet.  Kultur i vården vänder sig till äldre och till personer med demenssjukdom. Med hjälp av musik, högläsning och bildvisning väcks minnen och gemenskap. Kultur i vården erbjuder värdefulla tillfällen som berikar och stimulerar olika sinnen för ökad livskvalité och hälsa. 

KONTAKTA GÄRNA OSS OM NI VILL SAMVERKA!

Ett fönster mot omvärlden

Via våra verksamhetsutvecklare får boende på Vård- och omsorgsboenden och trygghetsbostäder i länet ta del av uppskattade kulturinslag med musik, högläsning och bildvisning.

Kultur i vården fungerar som ett fönster mot omvärlden och genom samtal om nyheter och traditioner i almanackan väcks minnen och diskussioner. Individen får möjlighet att säga sin mening, umgås med andra och bli sedd.

Vi kommer ut med kultur i vården

Möt våra verksamhetsutvecklare Elisabeth Sandberg och Ann Andersson som jobbar med att sprida kultur i vården till Vård- och omsorgsboenden och trygghetsbostäder i Örebro län. 

LÄS MER

I samverkan blir vi starka

Vi samverkar med flera kommuner och frivilligverksamheter för att erbjuda aktiviteter för äldre. Arbetet innefattar allt från musikuppträdanden och kåserier till studiecirklar i olika ämnen.

Vill du också bidra med kultur?

Är du vår kommande kulturspridare? Vi letar efter dig som vill bidra med kultur inom vården, men även i allmänhet. Vi har stor erfarenhet av att jobba med musikverksamhet och föreläsningar för seniorer. Hör gärna av dig!

LÄS MER