Lättläst version saknas
Tillbaka

Äntligen fredag med gänget från Afasihuset!

Under våren har Monica Andersson, cirkelledare, använt sång, rytmik och musik som verktyg för att träna talförmågan hos personer som drabbats av afasi. Mycket skratt, tålamod och glädje ledde till att "afasigänget" skrev en egen låt och spelade in den i vår musikstudio Pennysound Studio. 

Monica berättar att hon träffat Karin, Katarina, Maud och Folke under våren för att testa olika instrument och sjunga med inspiration från deras favoritlåtar. Det har blivit allt från munspel till olika rytmikinstrument som ägg och pinnar, och även lite ukulele.

– Det har varit helt fantastiskt att följa det här gänget på deras resa! Tänk vilken grej att lära sig hantera ett munspel eller att hitta tillbaka till rösten. Det har varit en ren fröjd att vara en del av, säger Monica. 

Vi skriver en egen låt!

När Monica frågade om deras favoritlåtar hade hon en tanke – tänk att inspireras av låtarna för att skriva en helt egen låt tillsammans. Och det blev verklighet. Under våren har de skrivit text, tränat munspel och sjungit så det står härliga till. 

Dags för inspelning!

Igår, fredag 25 maj 2023, var det äntligen dags att spela in i SV Örebro läns musikstudio Pennysound Studio. Monica berättar att hon mötte upp ett uppspelt och förväntansfullt gäng vid slottet för att i samlad trupp promenera till studion. Med coachning från Monica och med verksamhetsutvecklaren och musikproducenten Jon Daly Skoog vid mixerbordet blev det en dag att minnas. 

– För den som drabbats av afasi, är det här att få spela in en egen låt kanske inte det första man tänker att man ska göra. Men de fixade det, jag är otroligt stolt! De spelade in munspel och sång, och glädjen i deras ögon när de hörde sin röst i lurarna, den glädjen är obeskrivlig, säger Monica. 

– Vi vill uppmuntra andra i liknande situation att tänja på gränserna. Vi kan mer än vi någonsin kan ana och med mycket skratt och glädje kommer man långt. Snart blir det releaseparty, avslutar Monica!