Lättläst version saknas
Tillbaka

Framtidsresan

Musik från Pennysound Studio fyllde rummet och både ett och två danssteg togs. SV-stjärnor tog plats på filmduken och tog med oss på turné i ett musikhus, till Väntjänsten i Kumla, Sociala promenader, smederna i Nora och arbetet inom integration och musik. 

Det var även dags att testa våra kunskaper i svensk grammatik. Våra ESS till cirkelledare utmanade oss i omvänd ordföljd och komparation. Som redskap för grammatiklektionen hade de en… flanellograf, ett kärt återseende för några och en helt ny upplevelse för andra. 

LARS LERIN TROLLBAND OSS
Vi vandrade genom höstvackra färger i ett soligt Karlstad, poserade vid Klarälven och beundrade konst av Lars Lerin. Vilken konstnär, vilken talang, vilka tavlor, magiskt ljus och motiv som trollband oss alla. Lars är konstnären och folkbildaren som fick SV:s Sokratespris 2021 för att han med "pensel och penna skildrar det stora som sker i människors vardagsliv" och speglar hela landet. Han gör med sin konst och böcker "en unik folkbildande gärning". 

TACK TUULA!
Vi tackade av en SV-stjärna, allas vår Tuula Lundberg som ska "Göra allt det där jag inte har hunnit med" och åka husbild genom vårt avlånga land. Hon ska alltså bli ung på nytt som pensionär! 

TVÅ DAGAR I SOLIGA KARLSTAD
Äntligen fick vi alltså ses igen, vilken grej! Två dagars personal- och styrelsekonferens i Karlstad. Vi har köpt biljetter till framtidsresan och vi har tänkt högt och lågt. 

– Hur når vi fler människor med folkbildningsaktiviteter?