Lättläst version saknas
Tillbaka

"Kransingela" väckte vår kreativitet!

Vintern väntar runt hörnet och pumporna har bytts ut mot vackra dörrkransar som pryder allt fler hus. Onsdagen den 10 november arrangerade vi en workshop i kransbindning tillsammans med "Kransingela" som väckte deltagarnas kreativitet. 

Känselspröt för ny verksamhet

Pernilla L. Wedin jobbar som verksamhetsutvecklare på SV Örebro län har alltid sina känselspröt utfällda för att hitta ny verksamhet. Pernilla lärde känna "Kransingela" genom gemensamma aktiviteter för personer med funktionsnedsättning på avdelningen Hjärtat i Kumla. 

Pernilla förstod snart att Ingela var en person med mycket kreativitet och när Ingela berättade om sin passion för att skapa vackra kreationer med blommor och växter bestämde de sig för att arrangera en kransbindarkväll. Deltagarplatserna fylldes snabbt och snart var det dags att skapa! 

I BILD: Pernilla L. Wedin, verksamhetsutvecklare. 

Lyckad workshop med många fina kransar

Kvällen inleddes med fika och när alla hade laddat batterierna och bekantat sig med varandra var det dags att börja skapa.

Ingela hade förberett med skogens material så som gran, tallris, enris, ormbunkar, mossa med mera. Allt från hennes egna skog. Deltagarna fick plocka fritt bland allt material och Ingela kom med tips och idéer.

– Hon hade så mycket fint naturmaterial med sig. Och hon visade hur man gör sin egen stomme av tidningspapper som många har hemma. Hon visade också hur man kan göra en stomme av pinnar från energiskog, berättar Pernilla. 

Pernilla som var på plats under hela workshopen berättar att det blev en väldigt lyckad och härlig kväll som resluterade i många fina kransar.

– En sån här kväll visar hur viktigt det är att samlas kring ett gemensamt ämne och vilken glädje som väcks när vi möts och skapar tillsammans, avslutar Pernilla.  

I BILD: en krans från kvällen gjord av enris smyckad med fyra röda äpplen.

Bilder från kvällen

I bild syns bland annat Kransingela som håller upp en krans från kvällens workshop, samt material och kransar. 
workshop-kransbindning-kransingela.jpgworkshop-kransbindning-1.jpgworkshop-kransbindning-2.jpgworkshop-kransbindning-3.jpgworkshop-kransbindning-4.jpgworkshop-kransbindning-5.jpgworkshop-kransbindning-sv-orebrolan.jpg

Kom ihåg!

PS. kom ihåg att du inte får plocka material fritt i skogen.