Lättläst version saknas
Tillbaka

Pennysound Studio görs om till ett flytande rum – ljudisolerat och grannvänligt

Under hösten 2018 har verksamheten i SV Örebro läns Pennysound Studio expanderat och det har tillkommit många nya grupper som vill göra musik i studion. Detta är naturligtvis fantastiskt roligt, men det har även medfört att lokalen används mer på kvällar och helger... vilket inte har varit fullt så uppskattat grannarna.

Så tillsammans med hyresvärden har SV Örebro län beslutat att vända en tråkighet till en möjlighet och ljudisolera lokalen. Jon Daly Skoog som är ansvarig verksamhetsutvecklare och musikproducent i studion har tidigare erfarenhet av att bygga studios och han har gjort en ritning på hur studion kommer att se ut.

Ett fantastiskt samarbete och ett flytande rum
Sagt och gjort! I  januari kom en kranbil och levererade gips, isolering och träreglar och arbetet var igång. Jon och de andra cirkelledarna gör hela bygget själva tillsamans med ungdomarna som gör musik i studion. Det är en härlig gemenskap och ett fantastiskt samarbete som för arbetet framåt.

De började bygga bort stomöverföringen och det nya rummet kommer att bli helt fristående från de befintliga väggarna. Golvet kommer att bli ”flytande”, vilket innebär att det kommer vila på en markskiva och inte ha någon fysisk kontakt med väggar eller det befintliga golvet.

– Vi gör hela bygget själva tillsammans med de ungdomar som gör musik i studion. Det kommer bli en häftig musikstudio som kommer inspirera till att skriva bra låtar, och vi kommer att kunna jobba utan att störa våra grannar, berättar Jon.
Deltagarna i studion ljudisolerar lokalenDeltagarna i studion ljudisolerar lokalenDeltagarna i studion ljudisolerar lokalenDeltagarna i studion ljudisolerar lokalen
– Studion kommer dessutom att få rätt proportioner och rätt akustikbehandling. Det finns en myt om att det måste kosta miljoner kronor att bygga en studio. Det är fel, med rätt kunskap, lite handlingskraft och noggrannhet kan vem som helst bygga en fantastisk studio som håller toppklass. All information om akustik och så vidare finns att hitta på internet.  Vi beräknar att vara klara i början av februari. Då är alla välkomna att titta förbi och kanske spela in en låt, avslutar Jon.

Studion kommer att vara klar under denna veckan
Jon räknar med att arbetet i studion kommer att vara klart under veckan (v. 6). Hör av dig till Jon om du vill veta mer eller är vill göra ett besök i studion.Jon Daly SkoogJon Daly Skoog
Pennysound Studio
jon.skoog@sv.se
072-220 72 40