Lättläst version saknas
Tillbaka

Praktik i skogsnäringen gav anställning

Reportage

I vårt projekt Matchning mot jobb, finansierat av Tillväxtverket och SV Örebro län, kartlägger vi behovet av arbetskraft inom de gröna näringarna i Örebro län och matchar det med kompetens och intresse hos länets nyanlända. Yanal, en deltagare i projektet, som gjort praktik inom skogsnäringen har nu fått anställning! Tillsammans går han och hans arbetsgivare i vår cirkel för motorsågskörkort med kursledare Lars-Åke Letskog. 

I veckan var det dags för andra träffen och denna gång träffades gruppen på Varuhuset i Rönneshytta. Alla fick lära sig att göra en service på en motorsåg. En viktig del för att arbeta säkert med motorsågen och för att öka livslängden på den. 

-     Först och främst är vi givetvis oerhört glada att den praktikplats Yanal fick nu har blivit en anställning. Att han och hans arbetsgivare dessutom går en cirkel hos oss på SV Örebro län för att höja kompetensen ytterligare i sitt arbete är kul att se.  Nu fortsätter vi arbetet med att skapa förutsättningar för en inkluderande arbetsmarknad där gemensam branschkunskap förenar arbetsgivare och arbetstagare, berättar Björn Brunnberg projektledare Matchning mot jobb.

Ideell sektor förmedlar jobb inom gröna näringarna.

Cirkel för motorsågskörkortCirkel för motorsågskörkort

Cirkel för motorsågskörkortCirkel för motorsågskörkort