Lättläst version saknas
Tillbaka

Så kul att du kom på Öppet hus i Örebro!

Igår var det äntligen dags för Öppet hus hos oss på Fabriksgatan 8 i Örebro. Över 70 personer kom för att mingla, titta på konst, lyssna på musik och prata folkbildning. 

Vi vill rikta ett innerligt tack till dig som gästade vårt Öppna hus igår, onsdag den 15 november 2023. Vi välkomnade både deltagare, föreningar, politiker och andra som var nyfikna på våra renoverade lokaler. På plats var även vår fastighetsägare, Bern Fastigheter, som gjort ett otroligt jobb med renoveringen, och IKEA som hjälpt oss att sätta pricken över i:et med härlig inredning som matchar våra källarfynd och återbrukade möbler.

Tipspromenad i folkbildningens tecken

Alla som kom fick möjlighet att gå på en tipspromenad i folkbildningens tecken. Det var kluriga frågor om Studieförbundet Vuxenskolan, och en och annan musikalisk fundering – hur många tangenter har egentligen ett piano? Tipspromenaden förde besökarna från ett rum ett annat där de bland annat fick ta del av en akvarellutställing från en av våra kamratcirklar, och i ett annat rum fick de skapa ett beat tillsammans med Jon från vår musikstudio Pennysound Studio. 

– Vi har utsett två vinnare, en från förmiddagens öppna hus, och en från eftermiddagen. Ni kommer att kontaktas för att  hämta ut ert pris! 

Musik från vårt egna husband!

Det svängde ordentligt om vårt egna, väldigt lokala, husband. Med Monica på sång och piano, Stefan på cajuntrumma och Fredrik på sång och gitarr var det inte många som lyckades hålla taktfoten stilla. Bandet fick även gästspel av en deltagare som tog ton på spanska, och en kördeltagare som sjöng tillsammans med bandet.

Minskat anslag till folkbildningen smärtar

Under dagen fick vi även möjlighet att svara på frågor om det minskade anslaget till folkbildningen. Ett faktum som smärtar många av de som besökte oss, då det är just de som kommer att påverkas av våra minskade resurser. Vi fick tillfälle att berätta och förklara, för både deltagare och politiker. 

Stort tack för att du kom!

Trots att det är en svår tid för många folkbildare så gick gårdagen i glädjens och gemenskapens tecken. Vi är glada att just du kom och hoppas att du fortsätter vara en ambassadör för folkbildningen.ÖPPET HUS I LINDESBERG 
Den 30 november är det dags igen, men då i Lindesberg (klicka för att läsa mer sv.se).