Lättläst version saknas
Tillbaka

Sitt inte inne!

Idag finns det många restriktioner för personer som är över 70 år och det kan lätt bli lite långtråkigt och ensamt att vara hemma dagarna i ända. Vår folkhälsorepresentant Birgitta Wallbom har tagit fram ett program med aktiviteter som kan genomföras i mindre grupper utomhus.

Att ta en promenad i goda vänners lag är en enkel aktivitet som kan genomföras utan att bryta mot några restriktioner. Tveka inte att komma till aktiviteterna nedan om du vill komma ut och träffa andra.

Birgitta är även folkhälsosamordnare vid SPF och aktiviteterna sker i SPF:s regi, i samverkan med SV Örebro län.


– Med lite hjälp och planering kan vi i alla fall mötas i mindre grupper utomhus. Det finns många saker som vi kan göra. Vi kan till exempel spela boule, ha utegympa eller gå tipspromenad, så länge som vi bara håller avståndet från varandra, säger Birgitta.

HOPPAS VI SES,
HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!


Program – utomhusaktiviteter

19/5 kl. 11
Promenad i Karlslundsskogen. Ta gärna med fikakorg.

3/6 kl. 11
Stadspromenad med samling i Slottsparken. Vi promenerar till Wadköping och Stadsparken där vi fikar och aktiverar både kroppen och knoppen. Ta gärna med penna. Man vet aldrig vad som händer.

22/6 kl. 11
Promenad och aktivitet i Karlslund. Ta med penna och fikakorg. 

Kontakt

Listan på vad man kan hitta på kan göras lång och Birgitta har många idéer. Har du egna idéer som kan vara till glädje för andra. Berätta gärna! Kontakta Birgitta om du vill dela med dig av egna idéer eller om du har frågor om programmet.

Birgitta Wallbom

073-038 47 49

 


Bildkälla: pixabay.com