Lättläst version saknas
Tillbaka

Vi skapar ringar på vattnet

I sommar är det äntligen dags för OpenArt , en återkommande konstutställning som äger rum utomhus i centrala Örebro vartannat år. Vi har varit med och skapat (rock)ringar till ett stort konstverk som kommer att förgylla Örebro med både färg och form. 

På OpenArts hemsida skriver de att utställningen är till för alla och att konsten därför ska vara tillgänglig för, och engagera alla. En vision som vi delar. Vi tycker även att konsten ska komma från alla och i ett samarbete med bland andra föreningen Kultur och Kvalitet har vi varit med och arrangerat workshopen Som ringar på vattnet

Målet är att skapa ett hav av ringar där individens konstnärliga uttryck får ta plats i ett stort konstverk. Allt som behövs är en rockring och textilier.

Vem ska skapa alla ringar?

IDÉN KOMMER från Ateljé Inuti, en konstnärlig daglig verksamhet och socialt arbetskooperativ i Stockholm. Genom att skapa återkommande workshops på olika platser i landet kan alla som vill bidra med sin alldeles egna del. 


INSTRUKTIONSFILM: GÖR EN EGEN RING.

Ringarna strömmar in

UNDER 2021 har Andreas Karlsson, verksamhetsutvecklare SV Örebro län, varit på plats vid flertalet workshops för att livestreama arrangemanget. Något som har varit speciellt viktigt till följd av pandemin som än idag för att många väljer att inte delta vid olika aktiviteter. 

– Vi hjälpte till att streama arrangemanget för att man även skulle kunna delta på distans, antingen via Zoom, Instagram eller Facebook. Det känns roligt att vi kan vara med och digitalisera folkbildningen, speciellt i tider som dessa, säger Andreas. 

  • Fysiska träffar med workshops i Örebro och Hallsberg
  • Workshops via distans

som-ringar-pa-vattnet-stream-3.jpeg
WORKSHOP OCH LIVESTREAMING.

ARBETET FORTSÄTTER för att presenteras under OpenArt sommaren 2022. Vi ser fram emot fler kreativa och lustfyllda skaparstunder!

SAMVERKANDE

SOM RINGAR PÅ VATTNET är ett samarbete mellan OpenArt, Kultur och Kvalitet, Kulturrumet Aniara, Ateljé Inuti, Region Örebro län och SV Örebro län. 

MED STÖD FRÅN Allmänna Arvsfonden.