Lättläst version saknas
Tillbaka

DANSGLÄDJE: Workshops i dans för dig som flytt från krig

PRESSMEDDELANDE
Dans kräver inte att vi pratar samma språk eller delar samma erfarenheter. Projektet “Dansglädje” erbjuder dig som flytt från krig en trygg plattform där du får ge uttryck för upplevelser, känslor och tankar genom dans. Projektet genomförs med stöd från Region Örebro län. 

SYFTET MED PROJEKTET är att stärka människor som flytt från krig då många bär på tunga minnen och erfarenheter. Forskning från bland annat Folkhälsomyndigheten visar dessutom att många på flykt har socioekonomiska utmaningar när det kommer till inkomst, utbildningsbakgrund och sysselsättning, vilket kan leda till utanförskap. 

Dansglädje erbjuder kostnadsfria prova-på-tillfällen i Dancehall, K-pop och Fri rörelsedans för att bidra till gemenskap och en rolig stund tillsammans med andra. 

pernilla-lofquist-wedin-2021.jpg– I vår verksamhet möter vi många människor som flytt från krig och de delar med sig av händelser och minnen som är svåra att föreställa sig. Vi vill främja både det psykiska och fysiska välmåendet genom att erbjuda en trygg plats för kreativitet och gemenskap – och inte minst en rolig stund, säger Pernilla Löfquist Wedin, projektledare på SV Örebro län.

I BILD: PPERNILLA LÖFQUIST WEDIN.

KOM OCH DANSA!

– Vi vill att du ska känna dig trygg att delta. Hos oss kan du vara precis den du är. Vi har inga krav på prestation och det finns inga rätt och fel. Vi vill bara att du ska komma. Alla åldrar är välkomna! Anmäl dig gärna till fler tillfällen och passa på att testa olika danser, avslutar Pernilla.


ANMÄL DIG PÅ:
SV.SE/DANSGLADJE

Dansglädje_Affisch HT 2022.png