Lättläst version saknas
Tillbaka

Gratis sommaraktiviteter för barn och unga i Fellingsbro

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro läns projekt Hundra år i Sverige anordnar sommaraktiviteter för barn och ungdomar i Fellingsbro. Mellan 16–19 juli finns vi på plats i aulan på Ekbackens skola. Från 9:30-12 är barn och ungdomar välkomna att måla, pyssla och prova på teater. Alla aktiviteter är givetvis gratis.

-    Vi tycker att det är viktigt att alla har möjlighet till aktiviteter under sommaren. Vi ser fram emot roliga och kreativa dagar. Förhoppningsvis kan det leda till att vi framåt kan starta studiecirklar för barn och ungdomar i Fellingsbro. Vi vill att alla ska ha en mötesplats där man har kul och utvecklas, berättar Emma Andersson, pedagog på SV Örebro län.

Våra sommaraktiviteter vänder sig främst till barn och ungdomar mellan 7-15 år. Projektet Hundra år i Sverige drivs av SV Örebro län med finansiering från Arvsfonden. Alla aktiviteter inom projektet har temat ”Hundra år i Sverige” och gör på olika sätt nedslag i dåtid, nutid och framtid.

-     Vi vill bidra till ett mer inkluderande fritidsliv där alla kan delta oavsett språkliga eller ekonomiska förutsättningar. Under våren har projektet bland annat haft studiecirklar inom teater, matlagning och dans för barn och ungdomar i Örebro län, fortsätter Emma Andersson.

Logotype Arvsfonden