Lättläst version saknas
Tillbaka

Språk – den stora trenden i bildningsvärlden 2015

Språk, språk, språk är det som medborgarna i Örebro län mest av allt vill lära sig. Det konstaterar Björn Brunnberg från Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro län med anledning av den bildningsrapport som Folkbildningsförbundet släppte nyligen. Rapporten beskriver bildningstrenderna för 2015 och visar bland annat språk intresserar flest. Bland språken ökar arabiska, thailändska och svenska som andra språk mest.


– Utifrån bildningsrapporten kan man utläsa att hälften av befolkningen är intresserade av att lära sig ett nytt språk i år, så det ska vi försöka erbjuda, säger Björn Brunnberg.


– Idag har vi studiecirklar i spanska, engelska och svenska. Men ska även starta upp cirklar i arabiska och andra språk under året. Svenskacirklarna bedriver vi ute på asylboenden i Örebro län, berättar Björn vidare.


I rapporten kan vi också läsa att fyra av tio väljer att vända sig till ett studieförbund i syfte att lära sig nytt och mer. Under 2014 valde 1,7 miljoner deltagare att lära sig mer och bilda sig i en studiecirkel hos något av de tio studieförbunden.

Bildningsrapporten från Folkbildningsförbundet går att läsa här: http://studieforbunden.se/medlemsservice/material/rapporter/bildningstrender-2015/

Till hösten planerar Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro län flera saker. Bland annat finns resecirklar, språkcirklar och musikkvällar på programmet. Vill man lära sig ett nytt språk är det bara att kontakta närmaste SV-kontor.