Lättläst version saknas
Tillbaka

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län expanderar!

Intresset för digital musikproduktion är stort och SV Örebro läns musikstudio Pennysound Studio expanderar för att möta den stora efterfrågan från unga. SV har tecknat kontrakt för nya lokaler på Norrcity i Örebro och de kommer att fyllas med två nya musikstudios, en danssal, matlagningscirklar, föreläsningar och workshops.

Pennysound Studio, plats för kreativitet

Behovet av att expandera har kommit till följd av en satsning som startade 2018 då SV startade Pennysound Studio. En musikstudio inriktad på hiphop, soul och R&B, genrer som är stora bland unga men som behöver synliggöras, få utrymme och lyftas i Örebros musikliv. Genom musiken arbetar SV för att stärka ungas självförtroende och viljan att påverka den egna livssituationen. Studion är en plats för kreativt skapande där deltagarna får utveckla sitt uttryck och lära sig digital musikproduktion.

Satsar för att stå redo när restriktionerna släpper

I slutet av 2020 skrev SV kontrakt för lokaler på Storgatan 29 i Örebro. På källarplan byggs ytterligare två musikstudios för att komplettera den befintliga studion och på markplan byggs en danssal och ett kök utrustat för matlagningscirklar.

– Vi vet att det är många som längtar efter att komma igång och det känns otroligt roligt att vi kan göra en så här stor satsning för att kunna välkomna alla när restriktionerna släpper. Vi finns fortfarande kvar på Fabriksgatan 8 och med de nya lokalerna kan vi möta fler behov och utveckla vår verksamhet, säger Fredrik Wallin avdelningschef, SV Örebro län. 

BILD: I mitten på bilden står Fredrik Wallin, avdelningschef, och på sidorna står Jon Daly Skoog och Ines Vilasevic, verksamhetsutvecklare. De står framför Storgatan 29 där de nya lokalerna håller på att ta form. 

Duon på Storgatan 29 har en vision av en mötesplats som lockar och engagerar många

Ines Vilasevic och Jon Daly Skoog jobbar som verksamhetsutvecklare på SV Örebro län och de ansvarar för verksamheten i de nya lokalerna. Ines berättar att hon längtar efter att fylla lokalerna med dans, doften av nylagad mat och föreläsningar om allt mellan himmel och jord.

– Vi vill att alla ska känna sig välkomna hos oss. Jag ser framför mig hur vi börjar dagen med en föreläsning följt av en workshop. På eftermiddagen plockar vi undan stolarna och dansarna släpps in i danssalen samtidigt som man börjar laga mat i köket, berättar Ines.

 

Jon har sedan tidigare ansvar för Pennysound Studio och han kommer att fortsätta arbetet för att erbjuda fler unga möjlighet att komma till en trygg plats för kreativt skapande och digital musikproduktion.

– Vi vill möta dagens ungdomar och stärka deras röster, vi vill visa att vi finns här för dem och att de kan komma till oss för att få stöd och guidning. Musik och kulturella uttryck är en viktig del av Örebros musikscen och inte minst i samhällsdebatten. Det känns sjukt nice att vår studio har vuxit och att vi har fått den här möjligheten, säger Jon.

INVIGNING HÖSTEN 2021
SV Örebro län planerar för att inviga de nya lokalerna under hösten 2021, förutsatt att smittspridningen i samhället fortsätter nedåt och att restriktionerna hävs.

 

Smygstart med SUMMERCAMP 9–12 augusti

Under sommaren kommer SV att smygstarta verksamheten genom att erbjuda unga, 12–25 år, gratis workshops i dans och digital musikproduktion. Det kommer att vara ett begränsat antal platser och man måste anmäla sig för att delta. Summercamp delfinansieras av Örebro kommun.

LÄS MER

KONTAKT

FREDRIK WALLIN
Avdelningschef, SV Örebro län
fredrik.wallin@sv.se
076-100 05 12