Tillbaka

SV Kulturcollege intar riksdagen!

Under onsdagen fanns projektet SV Kulturcollege på plats i Stockholm. För närmare ett 40-tal åhörare presenterades den utbildningsmodell som Studieförbundet Vuxenskolan utvecklar lokalt i Örebro. Utbildningen vänder sig till personer som har gått i gymnasiesärskolan.

Bland åhörarna fanns bland annat representanter från flera olika partier och ledamöter i berörda utskott som exempelvis utbildningsutskottet, socialutskottet, kulturutskottet, arbetsmarknadsutskottet och socialförsäkringsutskottet.

– Vi höll en kortare presentation av den utbildningsmodellen som tagits fram inom projektet. Det var viktigt för oss att eleverna i det här sammanhanget fick utrymme att berätta om sina erfarenheter och svara på frågor säger Maria Östby, projektledare SV Kulturcollege.

Björn Brunnberg, avdelningschef Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län, betonade under seminariet folkbildningens möjligheter att bryta ny mark. Det får inte stanna vid ständigt nya projekt och tillfälliga lösningar utan här krävs en statlig finansiering. Modellen behöver nu testas ytterligare med en ny omgång i Örebro och på ett antal andra platser i landet, via SVs organisation. På längre sikt ska den även finnas tillgänglig att driva av andra aktörer.

Eleverna Emil Kaufeldt och Anna Persson som deltog vid seminariet skickade avslutningsvis med en uppmaning till politikerna. De vill se att många fler personer får chansen att gå utbildningen. Det måste finnas utbildningsmöjligheter för alla.

Moderator för seminariet var Per Lodenius som bland annat sitter i Studieförbundet Vuxenskolans förbundsstyrelse.

Kontaktpersoner:
Maria Östby, projektledare SV Kulturcollege, tfn: 072-220 72 39, maria.ostby@sv.se
Frida Olsson, kommunikatör SV Kulturcollege, tfn: 070-855 52 47, frida.olsson@sv.se  

Mer information om SV Kulturcollege:
www.svkulturcollege.se
www.facebook.com/svkulturcollege
www.twitter.com/svkulturcollege