God dag God dag

AVSLUTAT PROJEKT

Vi erbjuder kostnadsfria föreläsningar och tematräffar som tar dig tillbaka till det ljuva 50- och 60-talet med bland annat Hasse och Tages kulturskatter och Monica Zetterlunds musik. Aktiviteterna ingår i projektet "God dag God dag. Minns du 50-60-talet?" som syftar till att främja social samvaro för seniorer. Projektet finansieras av Socialstyrelsen 2019–2020.

REPORTAGE OM PROJEKTETS RESA SEDAN STARTEN 2019
KONTAKTUPPGIFTER OCH KALENDER FINNS LÄNGST NER PÅ SIDAN

LJUD(JUL)KALENDER

50- OCH 60-TALETS MINNESSKATT, NU SOM LJUD(JUL)KALENDER!
Ta del av minnen från en svunnen tid. Det är en härlig blandning av minnen från skoltiden, kärlek, tv:ns entré i folkhemmet och nedbrända julgranar. 

LJUD(JUL)KALENDERN SÄNDS I LÄNSRADION
Vardagar 1–23 december, kl. 10.15 

LÄS MER OCH LYSSNA

50- och 60-talets minnesskatt

Det var mycket som hände under 50- och 60-talet, både i Sverige och i världen, stora händelser som har präglat vår samtid. Välkommen på en föreläsning fylld av minnen, spänning och nostalgi.

LÄS MER

Ring så pratar vi om dina minnen!

Det är 50-tal och startsignalen går för fotbolls-VM, IKEA öppnar och Elvis Presley slår igenom. Under 60-talet går Sverige över till högertrafik, The Beatles dominerar och USA landar på månen. Har du egna minnen från den här tiden? 

LÄS MER

Monica Zetterlunds musikskatt

Med drömmen om att bli en stor jazzsångerska lämnade Monica sitt Hagfors för att ge sig ut i världen. Välkommen på en föreläsning där du får ta del av hur hon blev hela Sveriges Monica.

LÄS MER

Hasse och Tages kulturskatt

Hasse och Tages kulturskatt är stor. Välkommen på en föreläsning där du får ta del av guldkorn från herrarnas breda karriär och få en spännande inblick i duons revyer och filmer.

LÄS MER

Tematräffar och studiecirklar

Vi erbjuder gratis tematräffar och studiecirklar för dig som vill fördjupa dig i 50- och 60-talet. Vi fortsätter att förkovra oss i nostalgi och delar minnen från en svunnen tid tillsammans med likasinnade. 

LÄS MER