Tillbaka

God dag god dag

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län vill genom Hasse och Tages kulturskatter skapa mötesplatser och social gemenskap för seniorer runtom i länet. Under hösten 2019 beviljades SV Örebro län medel från Socialstyrelsen för att kunna organisera och erbjuda kostnadsfria föreläsningar och tematräffar i syfte att främja social samvaro för seniorer.  

Under hösten föreläste Emma Andersson från SV Örebro län om den klassiska duons gemensamma karriär. Många samlades för att lyssna och intresset spred sig snabbt. Projektet avslutades vid årsskiftet. Det har varit stor efterfrågan, vilket SV Örebro län nu möter upp genom att erbjuda fler föreläsningar och tematräffar under januari och februari. Det finns planer på att utveckla konceptet och vi inväntar besked om fortsatta medel. 

Tillsammans minns vi nummer som Gamle man och Om sannolikhet, och samtalar om unika historier och anekdoter. Kom och minns, eller upptäck, duon som trollband det svenska folket under 60-, 70- och 80-talet. 

Som folkbildningsaktör vill SV Örebro län möjliggöra det livslånga lärandet, och ser kultur som ett viktigt medel för att främja folkhälsan i alla åldrar.

-     Jag är tacksam över att få vara ute och föreläsa och dela mitt stora intresse tillsammans med andra. För mig står Hasse och Tage för humor, kvalité och humanism, berättar Emma Andersson.

VI ERBJUDER
Föreläsning om Hasse och Tages kulturskatter:

Här hittar du alla föreläsningar! 

Delta vid enskild tematräff om det ljuva 50- och 60-talet:

Här hittar du alla tematräffar!

     KONTAKT
     Emma Andersson
     Föreläsare/Cirkelledare
     emma.ea.andersson@sv.se
     070-885 10 03