Tillbaka

Deklaration för en stark demokrati

Till SVs avdelningschefer, avdelningsordföranden, regionstyrelse och personal för spridning i de egna organisationerna.

Välkommen att medverka i en digital träff där Studieförbundet Vuxenskolan i Västra Götalands län undertecknar Deklaration för en stark demokrati

Deklarationen för en stark demokrati är framtagen av kommittén Demokratin 100 år och är en del i kommitténs arbete med att etablera den nationella samlingen Vår demokrati – värd att värna varje dag. Deklarationen tar avstamp i att Sveriges demokrati fyller 100 år och att det är ett viktigt tillfälle att uppmärksamma och stärka demokratin.

De aktörer som antar deklarationen tar ställning för vårt demokratiska styrelseskick och demokratins grunder och tar avstånd från diskriminering, extremism, främlingsfientlighet, korruption och rasism.

Aktörerna som ansluter sig till deklarationen ska:

  • Verka för att fler får en god kunskap och medvetenhet om det demokratiska systemet,
  • Arbeta för att fler deltar aktivt och står upp för demokratin, och
  • Bidra till ett samtalsklimat som kännetecknas av öppenhet och respekt.

 Utöver ovan har regionförbundet och samtliga avdelningar i Västra Götaland åtagit sig ett antal interna, externa och kommunikativa åtaganden för att stärka demokratin. Välkommen att ta del av åtagandena och själva undertecknandet av deklarationen. Medverkar gör bl a Peter Örn som leder kommittén Demokratin 100 år.

Datum och tid:
29 oktober kl 9-9.30 (incheckning från kl 8.45)

Länk till Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/89354173508

Varmt välkommen!