För cirkelledare

Som cirkelledare är du viktig för SV. Du möter deltagare, du delar med dig av din kunskap, du är vårt ansikte utåt. Här hittar du praktisk information, inspiration, ledarutveckling samt tips och metoder.

Digitala verktyg

Digitala möten? Vi hjälper dig att lyckas med det digitala och har många tips för digitala möten, livesändningar och digital pedagogik. Du får checklistor, tips på vektyg, appar och metoder som går att använda.

Cirkelledarutbildningar

Våra cirkelledarutbildningar utvecklar dina ledaregenskaper och hjälper dig med metoder du kan använda för att leda dina cirklar. Genom utbildningarna kan du ta dina cirklar till nästa nivå.

Flera utbildningar är digitala så du kan ta del av dem när du vill. Det gäller bland annat: jämställd folkbildning, digitalt lärande och nätpedagogik samt Learnify.

Till E-tjänsten

E-tjänsten är plattform på webben för enklare rapportering och registrering av folkbildningsverksamhet. E-tjänsten utvecklas gemensamt av bransch- och intresseorganisationen Studieförbunden i Samverkan. 

Nyhetsbrev till cirkelledare

Under 2023 fattade vi beslutet att omvandla tidningen Impuls till ett digitalt nyhetsbrev. Alla som tidigare fick Impuls kommer fortsättningsvis att motta nyhetsbrevet, och det inkluderar även alla nya cirkelledare. Vi planerar att skicka ut nyhetsbrevet fyra gånger per år. Denna förändring ger oss nya möjligheter att fortsätta engagera och informera på ett samtida och tillgängligt sätt. Trots formatförändringen förblir vår ambition densamma: att fortsätta inspirera, bilda och förena människor. Vi är tacksamma för alla de år vi delade med Impuls och dess läsare.

Material, metoder och tips

Det finns en mängd metoder, verktyg och inspiration kring vuxnas lärande, folkbildning och olika ämnesområden. Under inspirationssidorna kommer vi att samla både pedagogiska tips och goda exempel från SVs verksamhet som kan inspirera till nya arbetssätt och nya ciklar.

Inspireras av andra cirkelledare

Smidigare liv med stolyoga

För dem som av olika anledningar har svårt att ta sig ned och upp från golvet är stolyoga ett alternativ.

Fler att bolla med

Annica Wredin ville ha fler att bolla med. Hon blev cirkelledare och har nu deltagare i olika åldrar att bolla tankar med.

Lirkar med pedagogiska medel

Eva-Kajsa Nordenborg leder flera studiecirklar för SV Stockholm, ute på olika dagliga verksamheter. Studiecirklarna vänder sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Viktigt att dela med sig av sina kunskaper

Man måste ha tålamod med tekniken. Så säger Jane Jonasson som leder studiecirklar om teknik. Även integration ligger henne varmt om hjärtat.

Verktyg för cirkelledare

Digital närvarolista

Rapportera närvaro via den digitala e-listan. Fungerar via dator, mobil eller surfplatta.

Learnify

 

Lärplattform som fungerar som ett digitalt studierum. Använd gärna för distanscirklar.

Regler

 

Relger och villkor för studiecirkelar och verksamhet. Här hittar du även våra styrdokument.

Färdigt studiematerial

Mer information, tips och underlag samt mallar för arbetsplaner.