Lättläst version saknas

Bli cirkelledare i demokrati

Forskning har visat att valdeltagandet för personer med intellektuell funktionsnedsättning är lågt. Du kan vara med och ändra på detta.

Var mer och gör skillnad som cirkelledare
Att vara cirkelledare, kan likställas med kursledare, är utvecklande och stimulerande och går alldeles utmärkt att kombinera med ditt ordinarie arbete eller om du studerar.
Vi söker dig som kan ta uppdrag omgående inom Stockholms län för att leda studiecirkeln Mitt Val. 

  • Lön efter överenskommelse.
  • Studiecirklarna kommer äga rum på dagtid.

Mitt Val är en studiecirkel i demokrati och är till för att personer med intellektuell funktionsnedsättning och eller psykisk ohälsa ska kunna delta i och förstå allmänna val och vad det är vi röstar om. 

Metoden bygger på en studiecirkel med lättläst information om hur vår demokrati fungerar och är uppbyggd. Målgrupp för denna studiecirkel är personer som vill eller behöver enkel och begriplig information om demokrati och val.

  • Färdigt studiematerial och kursplan finns.

Mitt val är uppdelad på 7 tillfällen och varje träff är 3 studietimmar. Studiecirkeln kopplar ihop deltagarnas frågor och funderingar med svar direkt från politiker, partier och lättlästa nyhetsresurser (till exempel lättlästa medieinslag). 

Målgrupp
Personer med intellektuell funktionsnedsättning och eller psykisk ohälsa som bor i Stockholms län.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
Pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet sedan tidigare är meriterande, men inget krav. Egenskaper som förmåga att ta ansvar, flexibilitet och intresse av att jobba med människor är viktiga.

  • Vi ger dig en introduktion och ledarutbildning för Mitt val och målgruppen. 
  • Vi ser gärna ett samarbete på längre sikt, om vi trivs med varandra. 

Om oss 
Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund. Vi är en idéburen folkbildningsorganisation med visionen om ett samhälle där människor växer genom kunskap, insikt och delaktighet. SV består av 30 avdelningar och vi som kontaktar dig är SV Stockholms län som bedriver verksamhet i 24 av länets 26 kommuner (ej Stockholm och Lidingö).

Välkommen med din ansökan!
Vi ser framemot att få just din ansökan, intervjuer och urval kommer att ske löpande varför du gärna får inkomma med din ansökan så snart som möjligt.
Maila till bo.carlqvist@sv.se