Lättläst version saknas
Tillbaka

Personer med funktionsnedsättning exkluderas!

I ett pressmeddelande idag gick SV Stockholms läns avdelningschef Linda Allerth ut med att starkt kritisera Sveriges sätt att behandla personer med funktionsnedsättning.


Utdrag ur pressmeddelandet:

Många människor som omfattas av socialförsäkringssystemet är fattiga och mår sämre än andra. Enligt lag har de rätt till samma levnadsvillkor, ekonomiskt stöd och utbildning som övriga medborgare. För att tillgängliggöra folkbildningen för dem som inte kan betala en deltagaravgift tar Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län nu bort avgifterna.

-Det är inte ovanligt att en studiecirkel en gång i veckan är den enda sociala självvalda aktivitet en person med intellektuell eller psykisk funktionsnedsättning har, säger avdelningschef Linda Allerth.

-Många deltagare som kommer till oss på Studieförbundet Vuxenskolan skulle vilja delta i fler aktiviteter men på grund av mycket begränsade ekonomiska resurser är det inte möjligt. Hur många som vill men inte har råd att ens delta vet vi inte. Det blir spännande att se vad som händer nu när våra kurser blir gratis, fortsätter hon.

Läs mer...

I vårt programblad kan du läsa om ett urval av våra anpassade kurser.
Du hittar det här:

 

 Hittar du inte det du söker? Kontakta oss!


Tel: abc@sv.se
E-post: 08-120 55 100