Tillbaka

Studiecirklar för ensamkommande unga

Bildtext: Chabnam Koistinen och vår koordinator Caroline berättar om verksamheten.

Vuxenskolan satsar på att få igång så mycket verksamhet för asylsökande som möjligt. Både för vuxna och för ensamkommande unga.

I fredags hölls en första introträff om Kompasshuset i Hornstull. Där görs en särskild satsning för ensamkommande flyktingungdomar mellan 14 och 18. Ungdomarna hade bjudits in för att få information om Kompasshusets verksamhet och för att få se lokalerna.

- Vi tror att ungdomarna kan närma sig svenskan genom att vara med i studiecirklarna och genom att träffa andra personer som är verksamma i vår föreningslokal i Hornstull, säger Chabnam Koistinen, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan och ansvarig för verksamheten på Kompasshuset.

Lyssna på Chabnam Koistinen när hon berättar om verksamheten.

Under hösten kommer två omgångar med cirklar att genomföras på Kompasshuset. Alla de unga som kom på introträffen anmälde sig direkt och kommer att få gå kurser i svenska, samhällskunskap, musik- och filmproduktion samt dans. Dessutom kommer det finnas läxhjälp på plats under varje träff.

Även verksamheten för vuxna asylsökande är i full gång. På Kista träff i Kista är i dagsläget 62 personer delaktiga i våra cirklar och nya tillkommer löpande. En del av verksamheten för vuxna asylsökande drivs tillsammans med våra samverkande föreningar. Där är också cirklarna i full gång. Vuxenskolan är också i startgroparna med verksamhet på ett asylboende i Farsta.