Lättläst version saknas
Tillbaka

SuperTisdag – 3 föreläsningar, 1 kväll

Tisdagen den 16 maj bjuder Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län in till SuperTisdag! Det innebär tre föreläsningar runt om i länet på samma kväll. Ämnena är vitt skilda men syftet är detsamma – att inspirera och sprida kunskap. 

En stark trend i år är att det analoga verkar komma tillbaka mer och mer i olika former. Vi är kanske lite trötta på det perfekta och den putsade ytan och vill ha mer äkta och organiskt skapande i våra liv. Det kommer igen i allt från matlagning och inredning till mode och hobbys.

”Det har blivit väldigt populärt med den här typen av do-it-yourself-teman”, säger Heléne Boström, verksamhetsansvarig på SV. ”Det är som att folk är trötta på perfektionen som genomsyrar det mesta nu för tiden. Man vill tillbaka till det oförutsägbara i eget skapande. Därför gjorde vi den här SuperTisdagen”, fortsätter hon.

En av dessa trender som Vuxenskolan snappat upp är analog fotografering. Den analoga processen är hands-on och ger många möjligheter. Du känner filmen, processar den med händerna, präntar fotona på papper du kan hålla i handen och hänga på väggen. Det är en taktil teknik som går att likna vid en skulptörs arbete. Föreläsaren och fotografen Thomas Mead berättar utifrån sitt långa yrkesliv om analog fotografering och framkallning i mörkrum.

Och det finns verkligen något för alla denna SuperTisdag. Sara Bäckmo, känd från bloggen Skillnadens Trädgård, berättar på sin föreläsning om hur man gör för att kombinera heltidsjobb, fyra barn och en stor köksträdgård. Perfekt såhär i spirande vårtider.

”Vi har redan 100 anmälda till Saras föreläsning så den som vill få chansen att lyssna till hennes tips får skynda sig att boka plats.” säger Lena Lidström, verksamhetsansvarig.

Lite av en kändis inom musikervärlden i Stockholm är ljudteknikern Andreas Vaple, som på SuperTisdagen hjälper band och artister inför festivalsommaren. Hur ska man agera och vad behöver man tänka på när man spelar på större scener och festivaler?

Andreas Vaple talar utifrån sitt perspektiv och sina erfarenheter som ljudtekniker åt storheter som metalbandet Amaranthe.

Det finns så mycket passionerade människor där ute som brinner för att dela med sig av sin kunskap. Vi på Vuxenskolan tror att det finns minst lika många som vill ta del av den, låta sig inspireras och ryckas med av gemensamma intressen.

 

Se hela programmet här:

Liveljud på större scener och festivaler

http://www.svmusik.se/gratis-forelasning-liveljud-pa-storre-scener-och-festivaler/

Tjärhovsgatan 6, SVs lokaler

Kl 19.00 – 21.00

Gratis för musikgrupper som har studiecirkel hos SV. Övriga 100 kr.

Analog fotografering – Föråldrad teknik eller kärt återseende?

https://www.facebook.com/events/1662752464033716/

Handenterminalen 2, SVs lokaler

Kl 18.00 – 19.30

150 kr

 

Skillnadens Trädgård – Föreläsning med Sara Bäckmo

https://www.facebook.com/events/244680722657774/

Kulturhuset i Huddinge

Kl 18.30 – 20.00

200 kr