Lättläst version saknas

Ann-Britt Johansson

Skrivet av Ulla-Karin Gripenstam

Hur känns det att bli veckans ledare?
"Jag är smickrad över att vara veckans cirkelledare. Jag har varit ledare på SV i Huddinge i ca 25 år i akvarell/teckningskurser och i keramik både för barn och vuxna."

Jag träffar henne ofta flera gånger i veckan då kurslokalerna ligger vägg i vägg med vårt kontor. Det är alltid lika trevligt och ibland äter vi vår lunchlåda tillsammans och får tid att prata om allt mellan himmel och jord. Ann-Britt är en i gänget med oss kontorspersonal, vilket är väldigt roligt.

Hur kommer det sig att du arbetar som cirkelledare?
"Det är en väldigt positiv stämning här. Jag trivs så bra eftersom jag får jobba med det som jag tycker är roligt och inspirerande. Det är en otrolig frihet och jag kan jobba så mycket/lite jag vill. Jag älskar att se andra växa både konstnärligt och som människor. Det går hand i hand och är inte separerat, konsten påverkar oss och skapandet är personlig utveckling."

"Vi har startat en ny kurs som har blivit väldigt populär och redan är fullbokad, det är en kurs i keramik där vuxna får skapa tillsammans med sina barn eller barnbarn."

Ann-Britt har också på uppdrag av kommunen i många år haft kurser i målning genom SV för personer med psykisk ohälsa. ”Kreativitet har en sådan kraft att jag kan se hur deltagarna förändras och ofta lämnar lokalen med ett stort leende på läpparna. Det gör mig lycklig.”

Vad får du ut av att vara cirkelledare?
"Det är lika viktigt för mig." Ann-Britt poängterar att mötet med alla dessa trevliga människor är betydelsefullt för båda parter. "Att vara cirkelledare gör att jag utvecklas både som konstnär i mitt eget skapande och som människa och jag har möjlighet att testa mina idéer och lära mig av mina deltagares resultat", berättar hon. "Jag vill med mitt jobb hos SV vara en positiv kraft och förmedla hur viktig kreativiteten är för människan. Hantverket och tekniken är också viktiga men det som händer i människor tycker jag är det mest intressanta."

"Jag tycker att det är jättebra att SV finns så att människor har en möjlighet att träffas och göra något roligt tillsammans utan krav. Det blir ofta en härlig gruppdynamik. När handen jobbar vilar huvudet, brukar jag säga, jättebra för alla stressade människor."

Det känns väldigt bra att ha Ann-Britt som cirkelledare hos oss, hon är guld värd som ställer upp i vått och torrt! Tack Ann-Britt för att du vill jobba hos oss!

 

Ulla-Karin Gripenstam