Trädgård, hus och hem

Lär dig att ta fram mönster, anpassa det till byggnaden och tillverka snickarglädje.

På Orust Återbruksgård väntar verandan på sin snickarglädje. Var med och anpassa ett mönster till byggnaden, såga till och montera.

Under kursen kommer vi att gå igenom hur olika snickarglädje kan se ut generellt och utifrån olika tidsepoker, titta på tids- och platstypiska förlagor. En stor inspirationskälla är Charles Emil Löfvenskiölds mönsterbok för alla gårdens byggnader. Vi tittar även på lokal snickarglädje från området.

Vi kommer att praktisera det vi har lärt oss på husets veranda, på vindskivor, takstolstassar och mellan vindskivorna.

Kursledare

Kursledare är möbelsnickaren, bonnasnickaren och byggnadsvårdaren Manne Swedberg. Han började sin snickarbana på Nääs. Nu är han mycket rutinerad både som kursledare och rådgivare inom byggnadsvård, framförallt där på Slöjd och Byggnadsvård Nääs. Han utför även finsnickeriuppdrag genom sitt företag.

Bra att veta

Kursen pågår i en halvdag och två hela dagar:
Fredag: 13.00 - 17.00
Lördag: 10.00 - 17.00
Söndag: 10.00 - 17.00

I kursavgiften ingår lunch för lördag och söndag samt en fika varje dag. Meddela eventuella kostavvikelser vid anmälan. OBS! får vi in noteringar om specialkost senare än två veckor innan är det inte säkert att vi kan tillgodose era önskemål.

Orust återbruksgård ligger i Kollungeröd 653, 472 93 Svanesund. Det är 10 minuter med bil från Orust Återbruk (Vräland).

Orust Återbruksgård är under utveckling. Alla byggnader håller på att renoveras från grunden och kurserna är en del i omhändertagandet av dem. Vi vill därför förbereda er på att toalett, kök och andra utrymmen är något provisoriska. Det finns utedass samt en vattentoalett tio minuter bort. Delar av arbetet sker utomhus och alla lokaler är inte uppvärmda.

Ta på dig väderanpassade arbetskläder som du trivs med, ombyte, arbetshandskar.

Behöver du övernattning i närheten, kontakta Helena på Orust Återbruk: 070-6638922, helena@orustaterbruk.se

Kursen arrangeras i samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, Slöjd & Byggnadsvård Nääs och Orust Återbruk

Anmälningsinformation
Kursen startar vid 8 anmälda deltagare.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan på telefon kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900