Rita din drömträdgård -kurs i trädgårdsdesign

Om kursen

Bär du på en dröm att förändra något i din egen trädgård? Inspireras du av andra men vet inte hur du ska börja? Här finns en unik möjlighet att på distans lära dig om grunderna i trädgårdsdesign och få hjälp och stöd i processen att ta fram en plan för dina trädgårdsdrömmar.

Passa på att boka en plats på denna inspirerande kurs!

Under denna kurs får du under fyra kvällsträffar olika föreläsningar om grunderna i trädgårdsdesign, anpassade till oss här i norr. Mellan träffarna skissar du självständigt på ditt projekt med stöd av det du lärt dig. Vid de digitala träffarna kommer fokus att vara på dialog, frågor, diskussion kring deltagarnas egna projekt. Lite extra fokus kommer att ligga på hur man med små medel kan öka biologisk mångfald i sin trädgård, både under och ovan jord. Under kursen har du även tillgång till kursmaterial i vår kursplattform som du kan spara för framtida behov.

Välkommen till en kurs som sätter fart på dina egna tankar, idéer och kreativitet!

Vår kursledare
Jenny Malmqvist från Boden i Norrbotten, trädgårdsentreprenör med eget företag 'Grow by Jenny'. Jenny har lång erfarenhet av trädgård och odling i norr. Hon håller kurser inom odling och trädgård, ger rådgivning i trädgårdsdesign, föreläser och odlar själv i sin visningsträdgård i zon 6. På hennes kurser ges alltid stort utrymme för kreativitet och dialog.

Kursens innehåll
Trädgårdsdesignens viktigaste grunder, saker att ta hänsyn till vid alla projekts början för önskade resultat. Om det som kallas zoner, att skapa ”rum”, mikrozoner, olika typer av ytor, gångar, väggar och tak.

Att skapa med gröna växter och vad som är värt att tänka på för att skapa blickfång under alla årstider. Hur man kan ”översätta” vackra och drömska trädgårdar i söder till våra förhållanden i norr.

Konsten att komponera hållbara och vackra perennrabatter för alla lägen och klimat. Tips på olika kombinationer och växter som lämpar sig att samplantera för effektfulla kontraster. Om ettåriga växter, perenner, användbara örter för både insekter och människor, samt knöligt om lökväxter.

Om träd och dess funktion i en trädgård, vanliga och ovanliga sorter och hur man väljer rätt. Vackra buskage och lite om våra mest älskade rosor.

Häckväxter och hur man kan använda dem på traditionella och oväntade sätt. Klätterväxternas slingrande värld.

Beskärningens funktion och varför man ska våga ta fram sekatören.

Nivåskillnader och slänter och hur dessa kan förvandlas till gröna oaser.

Jorden som den viktigaste källan till en välmående trädgård. Om olika jordars fördelar och utmaningar, om naturlig gödsel, täckodling, bevattning och kompostering som en del i trädgårdens kretslopp. Råd för hur man med små insatser kan öka biologisk mångfald och göra sin trädgård till en rik på både växter, insekter och djur.


Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Frågor
Nina Åström
nina.astrom@sv.se
0725954910

Startdatum:

2024-04-29

Tid:

19:00 - 21:15

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

74302

Plats:

Distans

1 895 SEK

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västerbotten