Tillbaka

Var skall staden ligga?

 

 

Här skall staden ligga, konstaterade Gustav II Adolf, pekade och grundade Göteborg 1621. Sommaren 2021, fyrahundra år efter det bevingade uttalandet, sätter Ljudaborg Kulturförening i Lödöse upp den nyskrivna pjäsen “Var skall staden ligga?” av dramatikern Martin Rossing. Lödöse är nämligen inte bara en av Sveriges äldsta städer - utan även Göteborgs föregångare!

Pjäsen “Var skall staden ligga?” har premiär på Ljudaborg spelplats, i skogslummiga utomhusmiljöer som är såväl anrika som undersköna. Publiken förs tillbaka till ett Lödöse såsom det såg ut under det händelserika 1400-talet, gestaltat av Ljudaborg Kulturförenings erfarna ensemble i regi av Martin Rossing. 

Fördjupa sina kunskaper
Teaterproduktionen är en del av Leaderprojektet “Känsla för Lödöse” som Studieförbundet Vuxenskolan driver i samarbete med Ljudaborg Kulturförening. Utöver att arbeta fram en nyproducerad föreställning utförs inom projektet olika kompetensutvecklande mentorsprogram. Under hösten får föreningens medlemmar till exempel fördjupa sina kunskaper i regi, producentskap och marknadsföring. Till våren startas fler mentorsprogram och workshops med fokus på scenarbete, exempelvis inom kostym, scenografi samt ljud och ljus.

Plats för alla
Är du nyfiken på Ljudaborg Kulturförening? Vill du kanske till och med bli medlem? Tveka då inte att höra av dig till kontakt@ljudaborg.se eller följ Ljudaborg på sociala medier! Här finns plats för alla som tycker det är spännande med teater, sång, scenarbete, medeltid, historia, hantverk - eller helt enkelt vill ingå i en härlig och kreativ gemenskap!

Om Ljudaborg Kulturförening
Ljudaborg Kulturförening är en ideell förening med syftet att verka för ett brett kulturutbud utifrån utomhusscenen Ljudaborg i Lödöse vid Lödöse museum. Bland annat brukar föreningen årligen spela sommarteater, anordna Lödöse Medeltidsdagar - och utförde i år en mycket uppskattad Spökvandring i samband med Halloween!

Emma Axberg
Producent Känsla för Lödöse
Samarbete med Ljudaborgs kulturförening

Facebook: https://www.facebook.com/Ljudaborg
Hemsida: https://ljudaborg.se/
Instagram: @ljudaborg

Läs mer om projektet

 

Publicerad av Ammii Asplund 2020 11 16