Jägarexamen - Härnösand

Information

Har du ett intresse för djur, natur och jakt? Kanske jägarexamen hägrar? Den som skall jaga i Sverige behöver ha kunskap om djur och natur, om viltvård, jaktformer, jakthundar, vapenhantering och skytte. Genom kursen får du teoretiska kunskaper som behövs för att kunna avlägga jägarexamen.

Kursinnehåll
Första träffen är en introduktionsträff där ni träffar ledaren och resten av deltagarna och lär känna varandra samt går igenom upplägget för kursen.
Under kursens gång går vi igenom allt från ekologi, artkännedom klövvilt, däggdjur och fåglar, samtliga jaktmetoder, historia, eftersök och jakthundar, vapen och ammunition, säker vapenhantering, skytte, jägaren och samhället, viltvård och förvaltning, bytet efter skottet och etik.
När teorikursen är slut och du avlagt det teoretiska provet Kan du som vill övergå till de praktiska övningarna på skjutbanan vi samarbetar med, du får träffa ansvarig person från jaktskyttebanan under teorikursens gång för mer information om den praktiska delen. OBS: den praktiska delen ligger utanför denna kurs.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper, bara en nyfikenhet kring jägarexamen.

Material
I kursavgiften ingår kursboken "Din väg till jägarexamen" Säg till vid anmälan om du redan har boken, tänk på att det inte får vara en för gammal version då många lagar uppdaterats.

Bra att veta
OBS: kostnad för teoriprov tillkommer med 500kr + ta med ett fotografi till provtillfället samt dator eller Ipad till teoriprovet. Kostnad för de praktiska övningarna samt uppskjutning och ammunition på jaktskyttebana tillkommer och ingår inte i denna kursavgift.

Kursen startar vid tillräckligt många anmälda.

Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejl adress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.


Kursen har ett begränsat antal platser, vid för få anmälda kan kursen ställas in eller byta datum. Din anmälan är bindande, vid avanmälan närmare kursstart gäller andra regler. Läs mer på vår hemsida om anmälningsvillkoren.

Startdatum:

2024-11-20

Tid:

18:00 - 21:00

Antal tillfällen:

15

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

37026

Plats:

SV Härnösand Brunnshusgatan 6A 87131 Härnösand

3 150 SEK

  • Kurspris

    2830 SEK

  • Materialkostnad

    320 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västernorrland