Lär dig leda lärande för framtiden

Information

Är du engagerad i miljöfrågor? Känner du dig frustrerad över att det går långsamt med de förändringar som behövs i samhället? Vill du vara med och öka takten på förändringarna?

Den här utbildningen är till för dig som vill lära dig folkrörelsernas över 100 år gamla metod att bygga förändring och demokrati genom att mötas och lära sig saker tillsammans. Den hjälpte oss att få allmän rösträtt och den har bildat miljontals människor i allt från samhällskunskap till vegansk matlagning. Vi tror på folkbildningen som en förändrande kraft, på lärande i gemenskap som nyckeln till demokrati och samhörighet. Vi vill bidra till en regenerativ framtid där vi inte förbrukar vårt enda hem.

Det här är inget vi kan göra ensamma utan vi behöver din hjälp. Vi får ofta frågor från människor som vill lära sig mer om olika miljöfrågor; allt från en bok de vill läsa tillsammans med andra till att laga sina verktyg eller kläder till hur skogar fungerar. Men, vi saknar engagerade ledare som kan hjälpa dem med detta lärande. Genom den här utbildningen hoppas vi kunna möta deras behov.

Som ledare i Studieförbundet Vuxenskolan får du stöd och hjälp av en verksamhetsutvecklare, tillgång till lokaler och material samt möjligheter till kompetensutveckling.

Under den här utbildningskvällen får du tillsammans med andra miljöengagerade diskutera miljöfrågor, vuxnas lärande, inkludering, gruppdynamik och mycket mer. Inför träffen kommer du att få en länk till en digital utbildning som tar ca en timme att göra. Den utbildningen ger oss alla en gemensam grund att stå på i våra vidare diskussioner under kvällsträffen.

Sista anmälningsdag är den 12 september.

Varmt välkommen!

Frågor?
susanne.hjort@sv.se
072-595 49 24

Startdatum:

2024-09-19

Tid:

18:30 - 21:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Arrangemangsnr:

74822

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Kungsgatan 42 90325 Umeå

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västerbotten