Träd - vandring i den svenska skogen - kamratcirkel

Information

Välkommen till vår kamratcirkel "TRÄD en vandring i den svenska skogen" - gemensam inspiration och kunskapsutbyte!

Skogens historia är också människornas historia. Om människor som levt i och för skogen. Skogsägare, bönder, skogs- och industriarbetare m.fl men även landbygdsbor i allmänhet, författare, forskare och miljöintresserade.
Vi använder boken TRÄD som utgångspunkt för att lära sig mer om hur skogen format Sverige. Studiecirkeln ger utrymme för kunna att läsa både på egen hand mellan träffarna och samtala och reflektera i grupp. Du bildar din egen uppfattning om skogen, dess människor och varför det är som det är.
Om ni gemensamt vill i gruppen kan man göra studiebesök eller bjuda in föreläsare. Prata med din lokala verksamhetsutvecklare vid planering.

Upplägg:
Vi bjuder in till en uppstartsträff där ansvarig verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan berättar om vad det innebär att ses i kamratcirkel, studiebok och tillhörande studiematerial som man kan jobba efter.
Därefter ses gruppen vidare under 5 träffar. Vill man fortsätta längre så går det bra. Det får gruppens önskemål styra i överenskommelse med personal på Vuxenskolan.

Studiematerial:
Gruppen får låna en gemensam bok "TRÄD" samt varsitt studiematerial till boken som tagits fram av SV och föreningen Skogen. Vill man köpa en egen bok så kan man göra det och den kostnaden tillkommer. Beroende på om man vill göra studiebesök eller få föreläsare så kan det tillkomma kostnad om det inte är något som SV kan samverka kring.

Kamratcirkel:
En kamratcirkel bygger på gruppens gemensamma lärande, det finns alltså ingen arvoderad lärande ledare. En kamratcirkel är kostnadsfri att vara med i men man tar med sitt egna arbetsmaterial. En i gruppen behöver utses till cirkelledare för att registrera närvaro vid träffarna men har inget lärande ansvar för det. För den som blir cirkelledare får ledarutbildning och erbjuds gemenskap vid våra årliga cirkelledarträffar som tack för hjälpen. Ett fint och viktigt uppdrag för den som känner sig manad.

Kurslokal:
Kursen hålls på Studieförbundet Vuxenskolan, Polhemsgatan 16.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Varmt välkommen!

sökord: KC24

Startdatum:

2024-09-04

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51537

Plats:

SV Mönsterås Häradshövdingegatan 8 38330 Mönsterås

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län