Föreläsning om Compassion

Information


INNEHÅLL
Compassion (självomhändertagande) handlar om att kunna bemöta sig själv och andra med vänlighet, värme, omsorg och förståelse speciellt vid svårigheter i livet. Att möta livet som det är utan att undvika. En del i denna träning är att hitta fram till sitt eget trygghetssystem där du kan hämta kraft och känna frid istället för att hamna i mönster av självkritik och undvikande.
Compassion (medkänsla) handlar om att uppmärksamma och söka lindra och förebygga lidande hos sig själv och andra genom förståelse för egna och andras upplevelser, en icke-dömande inställning och en vilja att avhjälpa lidande. Compassionfokuserad terapi (CFT) kan också sägas vara en del av tredje vågens KBT. Den utformades i slutet av 1900-talet av Paul Gilbert och utgår från neuropsykologi, anknytningsteori, emotionsforskning och buddhism. Man har ett större fokus på emotionella reaktioner, jämfört en del andra varianter av beteendeterapi som lägger större fokus på kognitiva aspekter

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Lena BergquistENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.

VILLKOR
I samband med att du anmäler dig till denna kurs/föreläsning så godkänner du våra anmälningsvillkor och personuppgiftshantering.
LÄS MER HÄR

Startdatum:

2024-10-11

Tid:

10:30 - 11:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Fre

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

73443

Plats:

Sala

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västmanland