Italienska A1

Information

På denna kurs kommer vi att utgå från relevant kunskap som kan behövas för att använda enkla ord och fraser som rör konkreta vardagssituationer. Deltagarnas lärande kommer vara centralt och olika former av inlärningsmetoder kommer att provas på i grupp och/eller enskilt. Kursdeltagarna ska vara beredda på aktiva och lärorika lektioner!

INNEHÅLL OCH MÅL
Med en grundläggande förståelse för den italienska grammatiken och ett utökat ordförråd kommer du att kunna ställa enkla frågor och förstå enkla svar samt konversera på italienska om enkla ämnen. Målet är att du också ska utvidga dina kunskaper om kulturen och samhället där det italienska språket talas.

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs vänder sig till dig som har läst italienska i en termin (20 timmar) eller som har motsvarande kunskaper i det italienska språket.

KURSLEDARE
Maria har varit verksam som tolk och översättare i italienska, franska och spanska i mer än 20 år nu. Italienskan lärde hon sig till en början genom att bo hos sin dåvarande italienske pojkvän i Piemonte, i norra Italien. Maria pratade franska och familjen svarade på italienska - ett av många sätt att lära sig ett språk! I Piemonte äter man givetvis gott, men med lite för mycket fokus på kött och chark tycker Maria - numera föredrar hon vitlöksdoftande rätter med mycket grönsaker från södra Italien. Maria är en erfaren pedagog efter att ha jobbat i 25 år som lärare på gymnasiet och högstadiet vid sidan av arbetet som tolk och översättare.

KURSLITTERATUR
Litteraturen som kommer att användas på kursen heter Buon Viaggio 1. Invänta kallelse/faktura ifrån oss innan kurslitteraturen köps. Kursuppehåll den 31/10.

VIKTIG INFORMATION
Startgaranti: Kurser startar när minst 6 deltagare är anmälda.
Vid 6 deltagare blir det 10 kurstillfällen och 20 studietimmar.
Vid 7 deltagare blir det 11 kurstillfällen och 22 studietimmar.
Vid 8 eller fler deltagare blir 12 kurstillfällen och 24 studietimmar.
Antalet kurstillfälle och timmar kan komma att justeras efter startad kurs

Startdatum:

2024-09-05

Tid:

19:15 - 20:45

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Tors

Arrangemangsnr:

281886

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Grynbodgatan 20 21133 Malmö

1 765 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Malmö