SV Örebro län

Välkommen till oss!

HÖSTENS KURSER

Kurser SV Örebro län

 • Dansglädje - Dancehall

  Ort Örebro
  Pris 0 Kr
  Start 2022-09-26
  Läs mer
 • Cirkelledarträff med föreläsning av Tim Larsson

  Ort Örebro
  Pris 0 Kr
  Start 2022-09-27
  Läs mer
 • Dansglädje - Kpop

  Ort Örebro
  Pris 0 Kr
  Start 2022-09-28
  Läs mer
 • Musikproduktion för band i Studio Oktober

  Ort Karlskoga
  Pris 950 Kr
  Start 2022-10-04
  Läs mer

SENASTE NYTT

 • icon

  Digitalisering och dokumentation av svunna tider i Hjortkvarn

  HALLSBERG: Bo hembygdsförening i Hjortkvarn fortsätter att digitalisera och dokumentera historiska dokument från svunna tider.

  Läs mer
 • icon

  Hundra år av folkbildning – Välkommen att fira!

  23–25 SEPTEMBER: utomhuskalas för att fira folkbildningen 100 år! Boris René, Massive community, Örebro filmförening, hoppborg…

  Läs mer
 • icon

  Valdebatt med SPF Seniorerna Hallsberg

  HALLSBERG: Den 30 augusti ägde en valdebatt rum i Equmeniakyrkan i Hallsberg som lockade 25 åhörare. FOKUS: frågor som rör äldre.

  Läs mer
 • icon

  Lättpratat om svåra frågor

  ÖREBRO: Personer med intellektuell funktionsnedsättning mötte politker för en lättpratad valdiskussion om svåra frågor.

  Läs mer
 • icon

  En miljö för gemenskap, september, ÖREBRO

  ÖREBRO: Hej senior, här kommer programmet för våra naturträffar i september. Läs mer och anmäl dig!

  Läs mer
 • LÄS MER

VI SÖKER CIRKELLEDARE!

INTRESSERAD AV TEATER?
Vi tror att det finns ett stort intresse av att läsa ett manuskript tillsammans med andra, för att sedan gå och se föreställningen. Läsningen kommer att genomföras i en studiecirkel och vi söker dig som vill vara cirkelledare.

HÖR AV DIG!
Låter det intressant? Tveka inte, hör av dig till Pernilla så berättar hon mer!

LÄS MER

DON'T MISS OUT!

INSPIRATIONSKVÄLL PÅ 29:AN MED TIM LARSSON
Kom och lyssna och ställ frågor till Tim Larsson, en av Örebros mest meriterande och framgångsrika musikproducenter. 

MUSIK + MAT + FOLKBILDNING = <3
Jon och Stefan från SV är på plats för att bjuda på pizza och prata lite om folkbildning och nya rutiner för studiecirkeln.

27 SEPTEMBER 2022

 

LÄS MER & ANMÄL DIG

HEJ DEMOKRATI!

PRESSMEDDELANDE
PROJEKTET "HEJ DEMOKRATI" startade i augusti med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Syftet är att öka kunskapen om demokrati bland utrikesfödda för ökad delaktighet samhället och i demokratiska beslutsprocesser. 

VI BEHÖVER PRATA OM DEMOKRATI PÅ ETT NYTT SÄTT, med en förståelse för att alla inte vet vad det är och vad det faktiskt innebär att leva och verka i en demokrati. Vi vill ta del av tankar, frågor och erfarenheter från utrikesfödda för att ta fram en ny studiecirkel med tillhörande studiematerial om demokrati.

– Genom att utgå från deltagarnas frågor och upplevelser kan vi prata om demokrati på ett sätt som ligger nära individen och inte så abstrakt. Vår förhoppning är att fler organisationer vill ta del av materialet och bidra till en starkare demokrati, säger Shahla Ojagh, projektledare SV Örebro län.

Lyssna till Shahla i P4 Örebro

LÄS HELA PRESSMEDDELANDET

DANSGLÄDJE

WORKSHOPS I DANS FÖR DIG SOM FLYTT KRIG
Kom och prova på dans tillsammans med oss! Genom att dansa kan du uttrycka dina känslor och kommunicera med andra – även om ni inte talar samma språk eller delar samma erfarenheter. Kom och dansa med oss i en trygg miljö med kunniga dansledare.

INGEN KOSTNAD

[MED STÖD FRÅN REGION ÖREBRO LÄN]

 

LÄS MER & ANMÄL DIG

LIVET I BALANS

SV Örebro län kommer till Askersunds kommun med projektet “Livet i balans som syftar till att stärka seniorers hälsa. Projektet som finansieras av Askersunds kommun startar i augusti, men redan nu kan du komma med idéer och uppslag på aktiviteter som du saknar.

PROJEKTET ANVÄNDER ETT "LIVSHJUL" för att undersöka hur olika delar i livet påverkar det fysiska och psykiska måendet.  

ASKERSUNDS KOMMUN: Projektet kommer till Hammar, Mariedamm, Olshammar och Zinkgruvan.

LÄS MER

EN MILJÖ FÖR GEMENSKAP

NYTT PROJEKT RIKTAT TILL SENIORER 
Nu i augusti startar vårt nya projekt "En miljö för gemenskap" som syftar till att främja social gemenskap och minska ofrivillig ensamhet bland seniorer. 

NATUREN SOM KÄLLA TILL VÄLMÅENDE  
– Vi möts på olika platser för att promenera en bit, sätta oss på en fin plats, uppleva dofter och färger, och få utrymme att prata om stort och smått. Längre fram i höst kommer vi att erbjuda aktiviteter som korta föreläsningar och skapande, alltid med naturen som centralt tema, berättar Maria. 

AKTUELLA DATUM

Mitt val 2022

Mitt val, en studiecirkel om demokrati, politik och samhällsfrågor för personer med intellektuell funktionsnedsättning. 

VARFÖR?
Vi har ett demokratiskt problem! Forskning har visat att valdeltagandet för personer med intellektuell funktionsnedsättning är lågt. Det beror på fler olika faktorer; dålig tillgänglighet, svårt språk och begränsad tillgång till lättläst information. 

 • Tillgänglighet i röstlokalerna.
 • Politikerna använder ett svårt språk.
 • Väldigt lite material finns som Lättläst.  

LÄS MER OM MITT VAL

35% RABATT

GÄLLER FÖR VILLAÄGARNA I ÖREBRO KOMMUN
Som medlem i Villaägarna i Örebro kommun har du 35% rabatt på kurser och studiecirklar* vid SV Örebro län. Rabatten gäller för hela familjen, inklusive barn som bor på samma adress. Via länken kan du ta del av våra villkor och hur du gör för att använda din rabatt. 

*Undantaget motor- och röjsågskörkort samt kurserna från SeniorNet.

LÄS MER

Det här är Jonas!

SÄG HEJ TILL JONAS LJUNGKVIST, verksamhetsutvecklare inom musik. Hans musikintresse tog fart tidigt och som åttaåring började han spela cello. Sedan dess har han samlat på sig många färdigheter inom musik och har producerat upp mot 700 låtar – idag har han även en egen musikstudio.

VI HAR STÄLLT NÅGRA FRÅGOR TILL JONAS för att lära känna honom lite bättre. Han bjuder på allt från cello till hårdrock och musikproduktion. Och han berättar att den bästa musiken är den som får honom att känna.

LÄS REPORTAGET

Det här är Eve!

SÄG HEJ TILL EVELINA "EVE" REDSTORM, SV Örebro läns senaste rekrytering. Eve är dansledare och hon dansar loss i vår nya danssal på 29:AN i Örebro.

VI HAR STÄLLT NÅGRA FRÅGOR TILL EVE för att få lära känna henne lite bättre. Det blir allt från mat från Chile till kärleken till hemstaden Örebro och ett engagemang för att stötta ungdomar. För Eve är dans så mycket mer än "bara" dans. 

LÄS REPORTAGET

Det här är Jon!

SÄG HEJ TILL JON DALY SKOOG, verksamhetsutvecklare med taktkänsla ända ut i fingerspetsarna. Jon har stor erfarenhet från musikbranschen och har producerat över 500 låtar. Du som har kommit i kontakt med Jon förknippar kanske honom med vår musikstudio Pennysound Studio och hiphopmusik. Men Jons personliga musikresa började någon helt annan stans!

VI HAR STÄLLT NÅGRA FRÅGOR TILL JON för att få veta lite mer. Det blir allt från en samisk bärväska för barn till fiol, britpop, ett samarbete med Örebro kommun och en stundande Hiphopkväll på Kulturkvarteret i Örebro. 

LÄS REPORTAGET

Lediga replokaler i Bista och Baronbackarna!

BISTA
Vi har en fullt utrustad replokal med förstärkare, PA, gitarr, bas och trummor, med mera i Bista, ÖREBRO. Fräscht och rymligt med pentry och toalett.

BARONBACKARNA
I den här lokalen finns ingen utrustning, ni tar själva med de instrument ni behöver. 

LÄS MER

OM OSS

Här kan du ta del av vår vision och värdegrund, läsa vår verksamhetsplan, verksamhetsberättelse och stadgar. Här finns även kontaktuppgifter till styrelsen med mera.

JAG VILL VETA MER!