Höstnyhet!

Bind din egen höstkrans!

LÄS MER

Yoga

Tillbaka i nya lokaler!

LÄS MER

Välkommen!

SV Örebro län

HÖSTENS KURSER

SENASTE NYTT

 • MUSIKERMÖTE

  Hallå där länets musiker, det är dags att vi ses! Välkommen på musikermöte i Studio Oktober, KARLSKOGA.

  Läs mer
 • Framtidsresan

  Två dagars personal- och styrelsekonferens i Karlstad. Musik, film, hälsa, smide och grammatik och en…flanellograf.

  Läs mer
 • "Tacksamhet för språkutveckling hos elever med svenska som andraspråk"

  Möt cirkelledaren Anastasia som berättar om den dubbla känslan vid en avslutad studiecirkel. Det kan vara svårt att säga Hej då!

  Läs mer
 • En själslig eftermiddag med Rita

  Den 10 oktober delar Rita Borenstein, hypnoterapeut, sjuksköterska och osteopat, med sig av sina erfarenheter av djup hypnos.

  Läs mer
 • Summercamp lockade unga kulturutövare till folkbildningen

  Summercamp med workshops i text- och musikproduktion och dans lockade över 30 unga deltagare kom för att skapa på 29:AN.

  Läs mer
 • LÄS MER

Psykiatriveckan 2021 i Örebro län

NYA VÄGAR TILL GEMENSKAP
Vi har befunnit oss i en annorlunda tid till följd av coronapandemin, en tid som troligtvis har gett oss alla ökad förståelse för hur gemenskap och sociala sammanhang påverkar vår psykiska hälsa. Årets tema för psykiatriveckan är Nya vägar till gemenskap.

FÖRELÄSNINGAR OCH NÄTVERK
Det finns många organisationer som bidrar med stöd, råd och aktiviteter för att främja gemenskap och en god psykisk hälsa. Nu kan vi ses fysiskt igen och under veckan kan du ta del av föreläsningar och träffa representanter både från ideell och offentlig sektor. 

LÄS MER

Föräldraskap i Sverige

PRESSMEDDELANDE
Vi är ett av de studieförbund i länet som har i uppdrag att erbjuda föräldragrupper för asylsökande och nyanlända föräldrar. Nu går det att anmäla sig till grupper i HALLSBERG, KUMLA, LINDESBERG och ÖREBRO. 

NÄR VI SAMARBETAR NÅR VI FLER!
Satsningen sker i samverkan med kommuner och Region Örebro län, med stöd från Länsstyrelsen i Örebro län och går under namnet "Föräldraskap i Sverige". Konceptet har tagis fram av Stockholms stad och Länsstyrelsen i Stockholms län och sprids nationellt i samarbete med BRIS: Barnens Rätt i Samhället.

LÄS MER

Föräldragrupp för dig med barn 0–18 år

FÖRÄLDRASKAP I SVERIGE
Hur är det att vara en familj i Sverige? Vilka rättigheter och skyldigheter har man som förälder? Hur skiljer det sig från familjelivet i hemlandet? 

DIREKT TILL ANMÄLAN

LÄS MER

VÄXER SÅ DET KNAKAR!

Vår musikstudio Pennysound Studio har vuxit ur sina lokaler, och vi vill även kunna erbjuda dans och matlagningscirklar. Därför expanderar vi till nya lokaler på Storgatan 29 i Örebro. Nya musikstudios, danssal och kök. 

MUSIKSTUDIOS  – DANSSAL – KÖK

LÄS MER

MUSIK

Välkommen till SV Örebro läns plattform för musik! Här hittar du erbjudanden, replokaler, musikhus och musikstudios i Örebro län. Här finns även en plats för dig som vill gå en gitarrkurs eller sjunga i kör.

ALLT FRÅN HIPHOP TILL KLASSISK MUSIK!

LÄS MER

INTEGRATION

Vi erbjuder gratis kurser och föreläsningar i svenska och samhällskunskap, samt kompletterande sfi. Vi vänder oss till asylsökande, nyanlända och utrikesfödda i Örebro län. 

LÄR DIG SVENSKA HOS OSS!
WANT TO LEARN SWEDISH?

LÄS MER – MORE INFORMATION

FOLKHÄLSA

Vi arrangerar studiecirklar, kurser, föreläsningar och samtalsgrupper i Örebro län. Vi erbjuder bland annat verksamhet inom anhörigstöd och arbetar för att motverka ofrivillig ensamhet. Genom kultur i vården får länets äldreboenden ta del av högläsning, sång och musik. 

FOLKHÄLSA FÖR ALLA ÅLDRAR!

LÄS MER

FÖRENINGSUTVECKLING

I Örebro län samarbetar vi med över 150 föreningar. Vi utgår från era behov och erbjuder stöd genom utbildning, inspiration och vägledning i föreningsfrågor och arrangemang. Vi hjälper även er som vill starta en ny förening. 

VI FÅR SAMHÄLLET ATT VÄXA!

LÄS MER

OM OSS

Här kan du ta del av vår vision och värdegrund, läsa vår verksamhetsplan, verksamhetsberättelse och stadgar. Här finns även kontaktuppgifter till styrelsen med mera.

JAG VILL VETA MER!

Kurser SV Örebro län

 • Kransbindning, vill du lära dig binda din egen krans?!

  Ort Örebro
  Pris 450 Kr
  Start 2021-11-10
  Läs mer
 • Glädje och gemenskap - Askersund

  Ort Askersund
  Pris 0 Kr
  Start 2021-11-10
  Läs mer
 • Yoga - Lunchpass

  Ort Örebro
  Pris 649 Kr
  Start 2021-11-17
  Läs mer
 • Föreläsning - Ensamhet - självförtroende och kommunikation

  Ort Örebro
  Pris 0 Kr
  Start 2021-11-17
  Läs mer
 • Samtal om Graves sjukdom

  Ort Örebro
  Pris 0 Kr
  Start 2021-11-24
  Läs mer
 • Föräldraskap i Sverige

  Ort Kumla
  Pris 0 Kr
  Start 2022-01-20
  Läs mer

Restriktioner upphävs och vi kan börja ses igen

Lättläst text

UPPDATERING 2021-10-04

Välkomna tillbaka till oss!

Nu när restriktionerna släppt börjar vi starta upp fysisk verksamhet igen. Självklart fortsätter vi också med digitala studiecirklar och kurser.

Vi har en stark önskan om att du som besöker oss antingen är fullt vaccinerad eller har antikroppar. De vuxna personer som ännu inte har vaccinerat sig, bör hålla avstånd till andra när det är möjligt, detta är särskilt viktigt när det gäller kontakten med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Det är var och ens skyldighet att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar och att vidta åtgärder för att skydda andra mot smittrisk. Vi tar gemensamt ansvar för att minska smittspridning och håller oss hemma vid symptom.

Vi ser fram emot att träffa dig igen!