Hantverk & konst

Färga ullgarn med kallfärg

Innehåll
Med EarthPalette Kallfärg är det enkelt att experimentera. En skonsam färgning, eftersom materialet inte ska värmas behåller ullen mjukhet och glans. Färgen är metallfri och hållbar. Du kan färga ullgarn eller lockar av ull.

Vi börjar med färgtoncirkeln, hur du ska blanda för att få fram de färgtoner du vill. Sedan fortsätter vi med några begrepp och ”regler” inom färglära.
Efter det är det dags för egna färgäventyr! Det är enkelt att blanda och att färga, lek med färgtoner och nyanser, flamfärgat, ton-i-ton, självrandande garn mm.
Färgen fungerar även på superwashbehandlat garn och på sockgarn med 25% nylon/polyamid samt på fet ull. Du tar med dig färgat garn/ull hem i en plastpåse, efter två dygn ska det sköljas ur och är då fixerat och klart.

Material
Kostnad för material tillkommer.
Du betalar för den färg du använder, vill du fortsätta att färga hemma kan du köpa färg med kursrabatt.
Garn och ull kommer att finnas i begränsad mängd, tag gärna med eget!
Betalning för material kan ske med Swish, kort eller kontant.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Plats
Studieförburbundet Vuxenskolan Gamla Torget 43, Mölndal.

Kursledare
Eva Danielsson
Färger och kombinationer av olika färgtoner och nyanser har alltid fascinerat Eva som alltid har tyckt om att skapa i olika textila material. Eva är textillärare, sedan 1986 har hon undervisat inom olika skolformer, folkhögskolor, gymnasiets estetiska program och inom gymnasiesärskola.
Lärarjobben har hon kombinerat med eget skapande och med kurser i olika sammanhang.

Övrig information
I priset ingår också förkläde och handskar.