Hantverk & konst

INNEHÅLL:
Första gången vi träffas arbetar vi med lera som kommer att bli originalformen till din skulptur.
Vi pratar även om hur glasgjutningens principer fungerar och vad som är möjligt.
Andra gången vi ses gör vi glasgjutningen i sand med varmt glas ifrån ugnen. Varje person hinner med ett par olika gjutningar, samt om man vill testa en fri form i sanden. Tredje gången möts vi upp och hämtar och tittar på varandras resultat, samt signerar våra alster.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs.

DETTA INGÅR:
Allt material till glasgjutning och lera till framtagning av form, samt fika ingår i deltagaravgiften.

TID OCH PLATS FÖR KURSEN:
Kursen kommer att skjutas fram till senare i vår, återkommer med nytt datum när vi vet mera om både elpriser och pandemin.
(Kursen var planerad till Söndag den 30 januari kl 14:00-16:00 och söndag den 6 februari kl 13:00-16:00. Sista tillfället bestäms gemensamt för upphämtning av alster, samt signering och ev. slipning).
Kursen kommer att vara i Malin Menas Glashytta/Glastornet i Nättraby. Du hamnar i en inspirerande värld där elden, glöden, hettan och passionen är starka ledord. Uppe på toppen har Malin skapat Blekinges enda Studioglashytta.

LEDARE:
Malin Mena är utbildad glaskonstnär vid Konsthögskolan i Stockholm. Malin har även arbetat inom Orrefors koncernen, i Frankrike, Danmark och USA. Hon driver idag sitt företag Glastornet Studioglashytta där hon tillverkar glas till försäljning, gör offentlig konst, samt håller kurser och events.
För mer info. www.malinmena.se

FOTOGRAF TILL BILDEN OVAN:
Alice Cruus.