Utbildning för företag och förvaltning

SVs enhet för uppdragsutbildning som erbjuder anställda inom företag, organisation och förvaltning utbildningar inom  många olika områden

"
Vår målsättning är att det ska vara lätt och roligt med kompetensutveckling och som gör skillnad samt skapar varaktiga resultat"

Som kund kan ni välja att skräddarsy ett helt eget program, där ni styr innehåll och omfattning själva eller kan ni utgå från våra ordinarie kursutbud. Oavsett om ni väljer att skräddarsy eller plocka från vårt stora kursutbud får ni en utbildning som styr mot era arbetsförhållanden och villkor - Kurser för din yrkesroll.

Planerade kursstarter 2020:

Skogsträdgården - Odla ätbart överallt!

OBS! Startdatum flyttat till onsdagen den 20 maj

Del 1: Vår och sommarskogens skafferi

Mål och Målgrupp:
För dig privatperson eller organisation som är intresserad och nyfiken av att odla på ett nytt sätt för att säkra upp och trygga för din självförsörjning.

Vad är en skogsträdgård?
Begreppet har funnits med i bara tre till fyra decennier och det myntades av engelsmannen Robert Hart (1913 - 2000), som ställde sig frågan: Om skogen växer av sig själv och producerar massvis med biomassa, borde inte vi människor kunna härma skogens sätt att "odla" för att trygga vår egen matförsörjning?

Innehåll:
Del 1 av 3 delar som handlar om försommarskogens grönskande flora och växtlighet. En rolig kurs som utökar dina möjligheter och sinne till att odla mer än bara på det vanliga viset.

Du får lära dig planera, etablera och förvalta en ny och annorlunda trädgård. Vad kan jag odla? Vilka träd, buskar och växter? Vad kan jag äta? Vilka bär, nötter, rötter och svampar? Vad kan jag laga? Matlagningstips och recept tagna från den fantastiska skogsträdgården.

Omfattning:
Tre tillfällen med totalt sex studietimmar plus en "live"föreläsning som handlar om Skogens och naturens skafferi som du kan se på vår Facebook Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge (tid återkommer vi med vid start) https://www.facebook.com/svblekinge/.

Lyssna på vår Pod REFLEX som kommer inom kort - Skogträdgården och Naturens skafferi med Tuija Finnilä.

Återkommer med datum!

Första tillfället träffas vi ute i naturen och där får du en grundläggande introduktion till skogsträdgården. De påföljande tillfällena sker på vår distansplattform Learnyfy, där vi bland annat också lägger upp material till kursen.

Du kan även chatta och blogga med din ledare på denna plattform. Vi kompletterar även detta med videokonferenser på Skype. Där du kan träffa dina kursvänner och din ledare i realtid.

Hjärtligt Välkommen med din anmälan!

Pris: 1 250 kr.

Läs mer under rubriken - Trädgård!

Anmäl nu! carina.lindstrom@sv.se eller på telefon 0454-30 61 60.

För att kvalitetssäkra våra utbildningar här på SV i Blekinge arbetar vi efter den s.k. Demingcirkeln - Planera - Göra - Utvärdera - Förbättra (Se bild nedan):

Vilket innebär att vi alltid till att börja med gör en nivåbedömning och kartläggning av de behov som finns, därefter kommer vi tillbaka med ett utbildningsförslag som vi tror ska passa er. När detta har skett kopplar vi in våra professionella ledare, som tillsammans med er kommer att gå igenom materialet och utbildningsinnehållet för att säkerställa kvalitén. Och när detta är gjort levererar vi en skräddarsydd utbildning till er, som helt och hållet bygger på era behov och förutsättningar. Naturligtvis gör vi alltid en uppföljning och utvärdering efter slutförd utbildning.