Trädgård

Skogsträdgården - Odla ätbart överallt!

Del 1: Vår och sommarskogens skafferi

Mål och Målgrupp:
För dig privatperson eller organisation som är intresserad och nyfiken av att odla på ett nytt sätt för att säkra upp och trygga för din självförsörjning.

Vad är en skogsträdgård?
Begreppet har funnits med i bara tre till fyra decennier och det myntades av engelsmannen Robert Hart (1913 - 2000), som ställde sig frågan: Om skogen växer av sig själv och producerar massvis med biomassa, borde inte vi människor kunna härma skogens sätt att "odla" för att trygga vår egen matförsörjning?

Innehåll:
Del 1 av 3 delar som handlar om försommarskogens grönskande flora och växtlighet. En rolig kurs som utökar dina möjligheter och sinne till att odla mer än bara på det vanliga viset.

Du får lära dig planera, etablera och förvalta en ny och annorlunda trädgård. Vad kan jag odla? Vilka träd, buskar och växter? Vad kan jag äta? Vilka bär, nötter, rötter och svampar? Vad kan jag laga? Matlagningstips och recept tagna från den fantastiska skogsträdgården.

Omfattning:
Tre tillfällen med totalt sex studietimmar plus en liveföreläsning som handlar om Skogens och naturens skafferi som du kan se på vår Facebook Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge (tid återkommer vi med vid start) https://www.facebook.com/svblekinge/.

Första tillfället träffas vi ute i naturen och där får du en grundläggande introduktion till skogsträdgården. De påföljande tillfällena sker på vår distansplattform Learnyfy, där vi bland annat också lägger upp material till kursen.

Du kan även chatta och blogga med din ledare på denna plattform. Vi kompletterar även detta med videokonferenser på Skype. Där du kan träffa dina kursvänner och din ledare i realtid.

Ledare: Våra ledare har stor trädgårdskunskap samt god pedagogisk erfarenhet.

Hjärtligt Välkommen med din anmälan!

Anmäl nu! carina.lindstrom@sv.se eller på telefon 0454-30 61 60.