Tillbaka

Utbilda medlemmar & förtroendevalda

Utbildning av medlemmar och förtroendevalda är en stor och viktig del av Liberalernas verksamhet. Här listar vi utbildningar, material och stöd som hjälper er i det arbetet.

 Politik i praktiken - Ett grundläggande studiematerial som handlar om Liberalerna, att bedriva liberal politik och hur verksamheten fungerar.

Relevanta kapitel i Politik i praktiken:
Så fungerar liberalerna
Arbetet i fullmäktigegrupp och nämnder
Liberala värderingar i kommunpolitiken
Den demokratiska organisationen

    
  Grattis du är nyvald! - Utbildningen är helt digital och passar främst dig som är ny i politiken. Men den kan användas som gemensamt studiematerial och diskussionsunderlag tillsammans med mer rutinerade liberaler. 
   
Bli en lättläst politiker - Utbildningenär helt digital och lär ut grunderna i att skriva lättläst svenska. Den riktar sig främst till politiker på kommun- och landstingsnivå. Du kan gå den helt kostnadsfritt.
     
  Utbilda nya medlemmar - För Liberalerna är det viktigt att välkomna och ta hand om nya medlemmar på ett sätt att de hittar sitt engagemang och sin plats i partiet. Som medlem ska man få många möjligheter att träffa andra som är politiskt intresserade.
   
Reflektionshandledning: Duktiga flickors revansch - Duktiga flickors revansch är en viktig bok. Den belyser den viktiga frågan om hur duktighet blivit förknippat med stress och ohälsa istället för att vara något bra och eftersträvansvärt.