Mat & dryck

Är du liksom många andra nyfiken på kombucha? Då är detta kursen för dig!

Kursinnehåll

Vår cirkelledare Nicole Renne från Body Wisdom (Body-wisdom) kommer att guida dig in i denna spännande värld med kombuchan - en naturlig källa till friskhet och energi.

Träff 1: Nicole berättar om kombuchan´s historia, vad det är och varför det är så bra för oss.
Träff 2: Vi gör 1a fermentationen av kombuchan (du får recept osv. att ta med hem).
Träff 3: Vi gör 2a fermentationen där man smaksätter kombuchan samt en ny batch 1a fermentation.

Läs mer om Nicole och hennes verksamhet på Body Wisdom.

Förkunskaper
Detta är en grundkurs och inga förkunskaper krävs.

Material
Du tar med dig socker ca. 150 gram rörsocker, te ca. 50 gram naturligt utan smak svart eller grönt te (helst biologiskt) som till exempel gunpowder, puerthe, oolong och en glasburk (som rymmer minimalt 2 liter vätska med bred öppning) till träff nummer 2. Nicole ordnar "start vätska" och scoby (svampen) som ingår i deltagaravgiften och du får ta med dig hem.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns möjligheten att skapa kamratcirklar på temat kombucha, Studieförbundet Vuxenskolan hjälper till med inspiration, lokal och material. Ni behöver vara minst 3 personer som vill träffas och utveckla era kunskaper tillsammans för att skapa en kamratcirkel.
Önskar du gå en fortsättningskurs? Meddela gärna oss på Studieförbundet Vuxenskolan så ska vi försöka få ihop det tillsammans med ledaren.

Bra att veta
Din anmälan är bindande. Du får en faktura och kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras.
Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället.
Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare. Vid fullbokad kurs; anmäl gärna reservplats.


Varmt välkommen med din anmälan!