Mat & dryck

Är du nybörjare i köket, eller behöver utöka din repertoar med lite nya rätter? Passa på att anmäla dig till vårens trevligaste matlagningskurs.

INNEHÅLL
Vi kommer att laga mat som passar såväl till vardag som till fest. Exakt vad som kommer att lagas under kursens gång bestämmer vi tillsammans, så du har själv möjlighet att påverka menyvalet.

Du kommer att få lära dig värdefulla små tips och trix och få koll på de små detaljer som lyfter dina rätter till en ny nivå. Det kan till exempel handla om att lyckas med en bearnaise som inte spricker, laga den perfekt frasiga schnitzeln eller glänta på dörren till olika länders matkulturer. Tillsammans ger vi oss ut på en gastronomisk resa där du kommer att lära dig allt från rätters ursprung till hur du bäst tar tillvara på säsongens råvaror. Vi kommer att laga två rätter vid varje utbildningstillfälle – såväl huvudrätter som förrätter och desserter.


KURSDATUM
Vi träffas varannan torsdag med start den 7 mars. Träffarna infaller alltså på följande datum:

7 mars
21 mars
4 april
18 april
2 maj


BRA ATT VETA
Råvarukostnader tillkommer vid varje träff. Maten inhandlas av kursledaren och betalas på plats. Vi äter såklart maten vi lagar, men tag gärna med en matlåda om det skulle bli rester!


KURSLEDARE
Patrik Engfors deltog i Sveriges Mästerkock 2019. Patrik jobbar till vardags som prisstrateg, men har sedan barnsben odlat sitt matlagningsintresse och är nu en fullfjädrad glad amatörkock som lyckades charma mästerkocksjuryn med vällagad, traditionell och smakfull mat.