Mat & dryck

Den här förmiddagen äger rum i vårt mysiga kök på Grynbodgatan där Ylva lär oss att laga proffsiga chokladbitar med olika spännande smaker. Vilken kommer blir din favorit?

INNEHÅLL
Vi gör fyllda praliner med några vårinspirerade fyllningar. Ni får ett 20-tal chokladprodukter och pralinrecept med er hem. Under dagen provar vi också olika chokladsorter som ingår i priset. Ylva berättar om chokladens väg till oss och varför vi blir glada av choklad och varför fler blir glada av sjyst choklad och hon ger er en inblick i chokladens historia.

KURSLEDARE
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.

VIKTIG INFORMATION
Ta med eget förkläde eller oömma kläder. Råvaror tillkommer med ca 130:-