Tillbaka

Kockarnas Kamp vinnaren Tareq Taylor föreläser

Det var onsdagskväll den 22 november och det var äntligen dags att öppna dörrarna för den förväntansfulla publiken som stod utanför Parken i Trelleborg. Det fylldes snabbt på i lokalen och ett sorl steg högt i taket. Tareq själv var ständigt upptagen med besökare som grattade till vinsten av Kockarnas Kamp 2017 med blommor och flera önskade även att ta en bild tillsammans med sin idol.

Klockan slår 19.00 och så fort jag stiger upp på scenen tystnar de nära 300 personerna i publiken. 
- Aldrig har det varit så lätt att tysta en så stor folksamling tidigare, inleder jag. 
Efter en presentation av vem vi är, Studieförbundet Vuxenskolan och om vad som fanns i vår Goodiebagsen från sponsorer och erbjudanden så var det dags. Publiken välkomnade upp Tareq Taylor med en högljudd applåd och leendet på Tareq var högt och hjärtligt. 

Under kvällen bjöds vi på många skratt och spontana applåder åt framgångar och missöden. Många som följt honom från TV-programmen fick sig också många tillbakablickar återberättade. Vi fick på hans härliga skånska höra om hur hans mamma blev arg när Tareq försökte koka sin bror på spisen vid 6 års ålder. Hur han träffade sin fru och hur vägen till sin svärfars hjärta gick genom magen. 

Han delade med sig av resan från skolgången till hur han började arbeta heltid som kock och till slut vågade satsa på att öppna sitt egna café tillsammans med sin nära vän som recenserades som "Malmös nya gourmetrestaurang" till Tareqs besvikelse. På det sätt som Tareq öppnde sig, omfamnade publiken och talade om sina erfarenheter är få förunnat. Ett större hjärta och engagemang till att glädja andra människor har jag inte mött på väldigt länge och budskapet att man hos Tareq aldrig är gäster utan vänner hoppas jag många tar med sig hem. 

Efter 90 minuter som verkligen sprang iväg var det dags att avrunda kvällen. Jag tror många med mig hade kunnat lyssna ett bra tag till. Jag fick avbryta applåderna för att kunna tacka Tareq för att han delat med sig av sin historia till oss och som avslutning lottade vi ut tre böcker till tre lyckliga vinnare. Grattis till er!

Vi är mycket glada och tacksamma för den fina respons som uttalades efter föreläsningen både direkt till Tareq och till oss som arrangör. Det glädjer oss att få vara en del av er kväll och göra upplevelsen till den bästa. 

Vi önskar Tareq fortsatt lycka till med kommande utmaningar och tackar alla i publiken för en mycket fin och rolig kväll och vi hoppas att vi på ett eller annat sätt möts igen. 

Presentatör och kommunikatör
Sandra Nilsson
Studieförbundet Vuxenskolan 

Samtliga besökare fick vars en Goodiebag fylld med matig inspiration och erbjudande och varje deltagare var med i utlottningen av några av Tareqs kok-böcker.
Sponsorer var: 
Krydderiet KummIn i Trelleborg 
Tidningen Allt om Mat 
Studieförbundet Vuxenskolans egen tidning Impuls
Matmagasinet 
Allers

Uppdaterad 2017-11-23