Tillbaka

Plusvetarna i Skanör - Falsterbo

Vi är en kamratcirkel som har funnits i cirka 20 år. Flera av medlemmarna har varit med hela tiden. Deltagarna kommer från olika delar av Vellinge kommun. Fr o m vårterminen 2018 samverkar vi med Studieförbundet Vuxenskolan.

Vi träffas 4 - 5 gånger per termin, nästan alltid måndagar kl 10 och våra möten brukar vara 1½ - 2 timmar långa. Då lyssnar vi på föredrag om de mest skiftande ämnen. Denna vårtermin får vi t ex veta mer om biogasproduktion, arkeologi, historia och nutid i Herrestorpsområdet i Vellinge, Roms födelse och Wien - mina drömmars stad. Som synes har vi ett mycket brett intresseområde. Inte sällan är det vi själva som bidrar med föredragen men även inbjudna vänner och bekanta och andra intressanta  personer ställer upp.

Vi har förmånen att ha tillgång till en mycket bra lokal på St Knuts äldre- och omsorgsboende i Falsterbo. Lokalens storlek gör att vi inte kan vara så många deltagare men just nu har vi plats för ett par nya medlemmar. Tycker du det låter intressant och eventuellt även kan tänka dig att medverka som föreläsare så är du välkommen att ta kontakt med cirkelledaren Göran Olavi på tel 0704 979552 eller e-post g.olavi@hotmail.com.