Tillbaka

Söker kursledare i möbeltapetsering

Kursledare/Cirkelledare i möbeltapetsering/möbelomklädsel

Vi söker dig med kunskaper inom möbeltapetsering. Ett gammalt hantverk som de senaste åren blivit väldigt populärt. Med trenden att återanvända och restaurera gamla möbler har vi just nu ett otroligt tryck på deltagare som vill lära sig detta hantverk. Därför söker vi nu fler cirkelledare. Vill du sprida dina kunskaper vidare till fler så finns det  nu möjlighet för dig att bli cirkelledare hos oss. Vi erbjuder dig introduktion och cirkelledarutbildning inför uppdraget så du känner dig trygg. Du kommer också ingå i ett stort nätverk med över 1200 andra cirkelledare i Skåne.

Möbeltapetsering, eller möbelomklädnad, handlar om att bevara, reparera eller förnya möbler. Det kan till exempel vara stolar, fåtöljer eller soffor med slitet tyg som du vill rusta upp eller göra om för att föremålet ska passa in i en ny miljö. Under kursen i möbeltapetsering tar deltagaren med sig en egen möbel som de arbetar med. Förutom att stoppa och klä om möbler lär du ut att använda lämpliga tyger och tillbehör.

Deltagarna förväntar sig att: 
- Få kunskap om verktyg och teknik. 
- Få klä om möbler med nytt tyg
- Kunna beräkna hur mycket tyg det går åt och klippa ut det så att det blir rätt mönster på rygg och sits.
- Få lära sig sy för hand och på maskin.
- Få byta ut stoppning så att möbeln blir som ny.

Upplägget har tidigare varit 7-8 onsdagskvällar per kurs och ca 60-70 studietimmar (45 minuter) Men tillsammans diskuterar vi fram ett upplägg som passar dig. 
Möjlighet till 2 kurser just nu, samt ytterligare verksamhet om intresset fortsätter. 

Ort: Örkelljunga
Tid: Kvällstid 
Timmar: 60-70 timmar
Veckor: 7-8 / kurs
Veckodag: Onsdagar eller enligt överenskommelse

Har du dessa kunskaper, men det passar med annan ort, kontakta oss gärna. Har du andra hantverkskunskaper är du också varmt välkommen med din ansökan. 

Uppdatera: 2018-01-30