Tillbaka

Vem blir 2016 års vardagshjälte?

Vi har tre vardagshjältar nominerade i vår personalstyrka. Jessica Svensson tillsammans med sin socialtjänstehund Hicko, Sebastian Petersen med skapandet av Trelleborg Pride och Inger Larsson med för "Hjärtekatter"! 

Röstningen är avslutad den 31/1. I mitten på februari kommer vinnarna att presenteras. Vi väntar spänt på resultatet! 

Jessica Svensson med socialtjänstehunden Hicko
Med följande nominering är vår medarbetare Jessica Svensson nominerad att bli vardagshjälte för kommunerna Simrishamn, Tomelilla, Sjöbo, Ystad och Skurup:

Hicko är en utbildad socialtjänstehund som i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan under några veckor har besökt olika boenden i kommunen. En dag i veckan har trygghetsboendet Tryggve, Gladan och äldreboendet Lillgården fått besök av den stora pyrenéerhunden och hans hundförare.
– Syftet är att han ska bidra till motivation till fysisk rörelse, delaktighet och gemenskap, berättar socialtjänstehundföraren Jessica Svensson.

Jessica och hunden Hicka vann i sin kommun - Grattis!  

Sebastian Petersen med Trelleborg Pride
Med följande nominering är vår medarbetare Sebastian Petersen nominerad att bli vardagshjälte för i Trelleborgs kommun:

Efter att ha tröttnat på intolerans och fördomar ville Sebastian Petersen sprida ett annat budskap. Därför anordnade han Trelleborgs första Pride-festival. En festival som fick stort genomslag och mycket positiv respons.

Sebastian tog tyvärr inte hem priset i sin kommun. Bra kämpat! 

Inger Larsson

Virknålarna går varma – gör ”hjärtekatter”
Varje onsdag ses ett gäng damer från SPF 108 hos Studieförbundet Vuxenskolan i Eslöv. Uppdraget: att virka små gosedjur som sedan skänks till nyopererade barn på Barnhjärtcentrum i Lund. Initiativtagaren Inger Larsson har virkat över 150 stycken ”hjärtekatter”, som de kallas. ”Det är en behjärtansvärt sak”, säger hon om sitt engagemang.

Virknålarna vann tyvärr inte i sin kommun. Bra kämpat! 

Uppdaterad 2017-01-18